RUSI IMAJU NOVU TAKTIKU! Američki stručnjaci "Napad se izvodi za manje od jednog minuta..."
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Ruska Federacija menja taktiku jurišnih operacija, smatra Američki Institut za proučavanje rata pozivajući se na izveštaje ukrajinske vojske.

Ruske trupe pokušavaju da transformišu svoje formacije u manje i manevarske vojne formacije od onih koje su korišćene na početku rata, tvrdi institut.

Umesto masovnih bataljonskih taktičkih grupa Oružanih snaga Rusije, formiraju se manji jurišni odredi. To je značajna promena, jer se ruske snage tradicionalno oslanjaju na veće, mehanizovane jedinice. 

Jurišni odred je jedinica veličine bataljona optimizovana za frontalne napade na utvrđena područja. Sastoji se od šest glavnih borbenih tenkova T-72, ​​12 borbenih vozila pešadije, kao i kompleta prenosivih termobaričkih raketnih bacača, protivtenkovskih vođenih raketnih sistema, vučne artiljerije i samohodnih minobacača.

Jurišni odred čine tri jurišne čete i tenkovski odred. Svaka jurišna četa ima komandni element, dva jurišna „voda“ (čiji je broj znatno manji od redovnog), grupu bespilotnih letelica, grupu borbenih oklopnih vozila, vod za vatrenu podršku i vod za podršku artiljerije. Tu su i rezervni deo i odeljenje medicinske evakuacije.

Svaka četa ima jedan tenk i četiri borbena vozila pešadije BMP/BMD-2 sa protivoklopnim postrojenjima, teškim mitraljezima i minobacačem.

Glavni manevarski elementi formacije su jurišni odredi od 12 do 15 ljudi, podeljeni u taktičke grupe od po tri čoveka. Napad se izvodi za manje od jednog minuta od početka artiljerijske vatre na otvorenim utvrđenim položajima, a komandir voda kontroliše minobacačku vatru.

Istovremeno, tenkovi T-72 se češće koriste za vatrenu podršku sa zadnje strane.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading