"KAMIKAZA" POGODILA ČUVENI MOST Snimak stravičnog napada u Odeskoj oblasti; Eksplozije odjekuju u Melitopolju (FOTO/VIDEO)
Foto: Instagram/printscreen

Govoreći pred Evropskim savetom Zelenski je zahvalio liderima EU na podršci u suprotstavljanju ruskoj invaziji, ali ih je pozvao da isporuče još više naoružanja, uključujući borbene avione.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da nema znakova da se Rusija priprema za mir.

"Naprotiv, Moskva se priprema za nove vojne ofanzive", rekao je Stoltenberg.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kraj bloga za 352. dan rata u Ukrajini

Eksplozije u Melitopolju

23.20 - Ukrajinski i proruski zvaničnici su potvrdili da se večeras čuo niz eksplozija u ukrajinskom gradu Melitopolju, koji je pod ruskom okupacijom. Ukrajinci su poslednjih nedelja u nekoliko navrata gađali Melitopolj.

Vladimir Rogov, član regionalne proruske vojno-civilne uprave, objavio je na Telegramu da se "po drugi put večeras čula serija eksplozija u gradu".

Rogov je dodao da su sistemi PVO ruskih oružanih snaga aktivni.

Optužio je Ukrajince da napadaju grad teškom artiljerijom i višecevnim raketnim sistemima. Rogov je rekao je da su "krhotine oborenih raketa" pogodile privatne stambene kuće.

Rusi planiraju vojnu operaciju u Odeskoj oblasti? (FOTO)

22.48 - Ovaj most u potpunosti odseca jug Odeske oblasti. Sada iz Ukrajine možete stići samo autoputem koji prolazi kroz Moldaviju.

Ove nedelje mediji su objavili da vojni registri u Moldaviji šalju pozive, a ukrajinski GUR je tvrdio da Rusija priprema neke operacije u Moldaviji.

Oštećenje ovog mosta može ukazivati na to da Oružane snage RF zaista planiraju vojnu operaciju u Odeskoj oblasti,

 

 

Ruska PVO radi na nebu iznad Melitopolja (VIDEO)

21.34 - Eksplozije u okolini grada. Ukrajinska vojska je pokušala da pogodi grad, verovatno iz MLRS-a.

Civilna infrastruktura oštećena fragmentima oborenih ukrajinskih projektila u Melitopolju, vatrogasci otišli ​​na mesto, javljaju lokalne vlasti.

 

 

"Kamikaza" udarila na čuveni most u Odeskoj oblasti (VIDEO)

20.15 -Čuveni most preko Zatoke u Odeskoj oblasti danas je napala podvodna bespilotna letelica kamikaza iz Crnog mora.

 

 

UN zabrinute zbog ruskih zarobljenika

18.58 - Kancelarija UN za ljudska prava obratila se ukrajinskom ministru odbrane Alekseju Reznikovu i izrazila zabrinutost zbog načina na koji se Kijev odnosi prema ruskim ratnim zarobljenicima

Lider DNR: Ruska vojska se utvrdila u južnom delu Ugljedara

17.40 - Ruska vojska utvrdila se u južnom delu Ugljedara, ali Kijev nastavlja da prebacuje svoje rezerve u grad, izjavio je vršilac dužnosti lidera Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

Snimak navodnog obaranja "Gerana" kod Dnjepropetrovska (VIDEO)

16.52

 

 

Makron razmatra oduzimanje ordena časti Putinu

15.48 - Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da razmatra oduzimanje ordena časti ruskom kolegi Vladimiru Putinu, preneo je BBC. Ruski lider je dobio orden časti 2006. godine od tadašnjeg predsednika Žaka Širaka.

Ova titula je najveća koja se može dobiti u Francuskoj, kako u civilnom, tako i u vojnom poretku i ustanovio ju je Napoleon Bonaparta 1802. godine.

Makron sada kaže da čeka "pravi trenutak" da oduzme Putinu orden.

Ruske rakete prešle Evropu - ovo je izazov za NATO: Zelenski snimio apel nakon masovnog udara❗️

14:58 -  "Nekoliko ruskih projektila prošlo je kroz vazdušni prostor Moldavije i Rumunije. Ove rakete su izazov NATO-u, kolektivnoj bezbednosti. Ovo je teror koji se može i mora zaustaviti. Svet mora to zaustavito", rekao je komični predsednik.

 

 

Žestoke ulične borbe na periferiji Artemovska

14:15 - 

 

 

Bitka za Časov Jar

13:15 - 

 

 

Metro u Кijevu, nakon izveštaja da su rakete/dronovi na putu za Кijev

12:15 -

 

 

Ukrajinska strana izveštava: pet strateških avijacijskih bombardera Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije ispalilo je rakete, još pet se sprema za lansiranje

11:00 - 

 

 

Ukrajinska strana izveštava o ruskim „Кalibrima“ koji dolaze sa mora❗️

10:00 - 

 

 

Proglašena vazdušna uzbuna na celoj teritoriji Ukrajine❗️

09:26 - 

 

 

"Rat je neka vrsta glupog šešira" - militant OSU

09:16 - 

 

 

Putinu oduzimaju orden!

08:48 - Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da ne isključuje mogućnost da se Vladimiru Putinu oduzme zvanje Viteza velikog krsta ordena "Počasne legije", koje je predsednik Rusije dobio 2006. godine od bivšeg francuskog lidera Žaka Širaka, piše AFP.

Devetog februara Makron je to zvanje dodelio predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom. Prema rečima francuskog predsedika takve odluke "imaju raznovrstan smisao i treba birati odgvorajući trenutak za njihovo usvajanje".

Na istom pravcu kod Ugledara, ruski izviđači su zaustavili pokušaj ukrajinskih nacionalista da krenu u kontranapad

08:30 - 

 

 

Analiza situacije na frontu Američkog instituta za proučavanje rata:

07:38 - 

 

 

Konašenkov: Oboren ukrajinski Su-25

07:10 - Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je da su ruske snage protivvazdušne odbrane oborile ukrajinski jurišni avion Su-25 u oblasti Hersona.

Ukrajina: Žestok napad ruskih snaga na Zaporožje, ispaljeno 17 projektila

07:00 - Ukrajinski gradonačelnik Zaporožja Anatolij Kurtjev objavio je danas da su ruske snage jutros ispalile 17 projektila na Zaporožje u roku od sat vremena, a napadnuta je energetska infrastruktura grada. Ovo je bio najveći napad ruskih snaga na Zaporožje od početka rata, prenosi agencija Union.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading