KAO U LOŠEM SNU Hladan tuš za Zelenskog od Jensa Stoltenberga
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Čini se da je Stoltenberg bacio hladnu vodu na Zelenskog kao odgovor na njegov zahtev za ubrzani ulazak Ukrajine u NATO, rekavši da svaka odluka mora biti doneta konsenzusom, svih 30 saveznika mora da se složi.

Kako je podsetio Episkopos, u novembru će se u Bukureštu sastati ministri spoljnih poslova država alijanse. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je, komentarišući moguću diskusiju o članstvu Ukrajine u NATO-u na samitu u Rumuniji, navelo da Kijev nema zaobilaznih puteva da pristupi ovoj vojnoj alijansi.

 

 

Ukrajinski lider je 30. septembra saopštio da je ta zemlja podnela zahtev za ubrzani ulazak u Severnoatlantski savez. Posle toga je pomoćnik predsednika Sjedinjenih Država za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao da je ova procedura neblagovremena, a generalni sekretar udruženja Jens Stoltenberg je, komentarišući govor Zelenskog, naglasio da će NATO koncentrisati napore na pomoć Kijevu.

Prema rečima pres-sekretara predsednika Rusije Dmitrija Peskova , Kremlj je čuo zahtev ukrajinskog predsednika da se republika pridruži alijansi, kao i različite reakcije na njega.

 

 

Kako je pojasnio predstavnik šefa države, Moskva pomno prati situaciju i seća se da je upravo orijentacija Kijeva na NATO postala jedan od razloga za početak ruske specijalne operacije u Ukrajini.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading