ODLAGANJE JE NEPRIHVATLJIVO Nižu se loše vesti za Kijev
Alo! Ilustracija /J.V.

Javna komora Luganske Narodne Republika obratila se lideru LNR Leonidu Pasečniku i Narodnom savetu LNR s inicijativom da pod hitno sprovede referendum o proglašenju LNR subjektom Ruske Federacije.

Javna komora LNR, kako je navedeno, smatra da će ulazak u sastav Rusije biti ne samo pobeda istorijske pravde, nego će i osigurati bezbednost republike i otvoriti nove mogućnosti za povratak mirnom životu.

I Javna komora Donjecke Narodne Republike uputila je zahtev lideru DNR Denisu Pušilinu da se hitno održi referendum o prijemu republike u sastav Ruske Federacije.

Stanovnici Hersonske oblasti žele da što je moguće pre sprovedu referendum kako bi dobili garancije o ulasku tog regiona u sastav Rusije, rekao je za Sputnjik zamenik šefa administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

 

 

Inicijativu parlamentaraca podržao je lider Komunističke partije Ruske Federacije Genadij Zjuganov.

„Podržavam inicijativu javnih komora Donjecke i Luganske Narodne Republike da se odmah održe referendumi o ponovnom ujedinjenju sa Rusijom. Odlaganje ovoga je neprihvatljivo!” - napisao je Zjuganov na svom Telegram kanalu.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading