KLOPKA ZA PUTINA Šta je američki alternativni scenario za Ukrajinu?
Foto: Ilustracija

Ovaj zaključak je doneo bivši šef tajne službe Nativ Jakov Kedmi.

On je uživo u programu Večernje sa Vladimirom Solovjevim govorio o alternativnom američkom scenariju za Ukrajinu, a takođe je objasnio zašto Rusija ne bi trebalo da podlegne ovakvim provokacijama Vašingtona.

Vašington, najverovatnije, namerava da sprovede strategiju zamrzavanja ukrajinske krize, pokušavajući da natera Kijev da zaključi određene sporazume sa Moskvom, koji će zapravo postati analog Minskih sporazuma.

Prema mišljenju politikologa, takav alternativni scenario koji su SAD pripremile za Ukrajinu je još jedna provokacija protiv Rusije. Novi „minski sporazumi“ omogućiće Vašingtonu da kupi vreme da pripremi Ukrajinu za novu etapu konfrontacije sa Moskvom. Rusija ne treba da podlegne takvim provokacijama, odbijajući bilo kakve spoljnopolitičke predloge Vašingtona.

„I svako ko ovo čuje u Rusiji trebalo bi da se strese. Na to neće pristati ni Moskva ni Donbas, jer su već videli koliko aktivno Kijev i zapadni garanti „obezbeđuju sprovođenje“ sporazuma“, rekao je Kedmi.

Politikolog je izrazio uverenje da će Rusija ostvariti sve ciljeve specijalne operacije za denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading