GORI ZEMLJA U DONBASU Rusi uništili američke raketne sisteme, ukrajinski helikopteri i avioni padaju u ponor (VIDEO)
Alo! Ilustracija /J.V.

U saopštenju se dodaje da je ruska avijacija likvidirala u Harkovu do sto ukrajinskih neonacista udarom privremenog punkta dislokacije. Osim toga, Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja, u kome se nalazilo više od sto protivtenkovskih raketnih sistema strane proizvodnje i 1,5 hiljada raketa različitog kalibra.

Ruski lovac Su-35 je u jednom vazdušnom boju oborio dva helikoptera Mi-24 i jedan avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u Nikolajevskoj oblasti, istakao je portparol Ministarstva. Uništeno je šest komandnih mesta, šest skladišta naoružanja i municije, ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine u 27 okruga, vod višecevnog bacača raketa „Uragan“ i tri voda artiljerije u DNR i jedan vod sistema „Grad“ u Nikolajevskoj oblasti.

 

 

Visokopreciznim oružjem uništena je radarska stanica za navođenje sistema PVO S-300 i privremeni položaj stranih plaćenika u Nikolajevskoj oblasti. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane tokom proteklog dana oborili su ukrajinski helikopter Mi-8 i 11 dronova u Nikolajevskoj, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti, kao i iznad LNR. Osim toga, ruska PVO je presrela devet ukrajinskih balističkih raketa „Točka U“ u DNR, LNR i Hersonskoj oblasti, kao i osam raketa iz višecevnih bacača raketa u LNR, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima. Antrefile: Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 232 aviona, 137 helikoptera, 1.462 bespilotne letelice, 353 protivvazdušna raketna sistema, 3.915 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 720 borbenih vozila za lansirne raketne sisteme, 3.096 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 4.043 jedinice specijalnih vojnih vozila, zaključuje se u saopštenju.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading