RUSKI GENERAL UOČI ODLUČUJUĆE BITKE "Ukrajinci, pustite civile da idu, ako ih ima..."
EPA

Rusija zahteva da civilima bude omogućeno da izađu iz fabrike Azovstalj u Marijupolju ukoliko ih tamo ima, izjavio je danas načelnik ruskog Centra za kontrolu nacionalne odbrane general-pukovnik Mihail Mizincev, koji veruje da je u pitanju još jedno "informativno spinovanje" ukrajinskih vlasti.

On je podsetio da je u protekla 24 sata u ukrajinskim medijima zabeleženo više izjava zvaničnih predstavnika Kijeva da se u Azovstalju navodno nalazi veliki broj civila.

„Sigurni smo da je ovo još jedno informativno spinovanje, izmišljeno isključivo da bi se spasili nacionalisti“, rekao je Mizincev, prenosi RIA Novosti.

Ponovio je da Rusija garantuje život i bezbednost svima koji se predaju.

„Ako se neko od civilnog stanovništva nalazi u Azovstalju, zahtevamo da se preduzmu sve mere da se oni oslobode i izađu kroz otvorene humanitarne koridore. Rukovodstvo Ruske Federacije garantuje život, potpunu bezbednost i pružanje kvalifikovane medicinske pomoći svima koji polože oružje“, poručio je.

Mizincev je naglasio i da rusko rukovodstvo garantuje bezbednu evakuaciju svih civila bez izuzetka i njihovo kretanje u okviru humanitarnih konvoja u bilo kom pravcu koji izaberu.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je ranije danas da je ruska vojska prekinula vatru i otvorila humanitarni koridor kojim ukrajinski borci koji su dobrovoljno položili oružje mogu da napuste fabriku Azovstalj u Marijupolju.

Najnovije vesti pročitajte u našem blogu Ukrajina uživo.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading