NEMAČKA SE UBRZANO PRIPREMA ZA RAT? Odluke koje je donela vlada u Berlinu su ZABRINJAVAJUĆE I SIMPTOMATIČNE
Foto: Shutterstock

Izdvojiće se 100 milijardi evra za vojsku, navodi Rojters

Federalna ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer objavila je da Nemačka radi na povećavanju broja svojih javnih skloništa, kao i na popunjavanju kriznih zaliha u slučaju rata, prenio je Rojters.

Vlada razmatra poboljšanje sastava javnih skloništa i povećaće izdatke za civilnu zaštitu, rekla je ministarka za nemački list "Welt am Sonntag".

U Nemačkoj trenutno postoji 599 javnih skloništa.

- Proverićemo možemo li naći još takvih skloništa. U svakom slučaju, njihova demontaža je zaustavljena - rekla je Fezer i najavila da će zemlja raditi i na popunjavanju kriznih zaliha koje uključuju medicinsku opremu, zaštitnu odeću, maske i lekove.

Podzemne stanice tako postaju potencijalna skloništa, vlada radi na novim konceptima pa unapređuje podzemna parkirališta, železnice i podrume, objasnila je Fezer.

Napomenula je da je saveznim državama vlada dala 88 milionana evra za postavljanje sirena. O povećanju sigurnosti i obrambenog sistema Nemačke ranije se oglasio i sam kancelar Olaf Šolc koji je najavio povećanje sredstava za obranu. Izdvojiće se 100 milijardi evra za vojsku, navodi Rojters.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading