MAKRON OPTUŽEN DA PREGOVARA SA PUTINOM SVIMA IZA LEĐA Niko nije očekivao da će ovaj političar stati u odbranu predsednika Francuske
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Kritike francuskog predsednika su nepravedne... On je bio veoma aktivan i u pregovorima koje vodi sa ukrajinskim predsednikom i sa ruskim predsednikom, pokušavajući da doprinese šansi za primirje i povlačenje ruskih trupa - rekao je Šolc.

On je istakao da niko od zapadnih lidera u razgovorima sa Putinom "ne govori u ime Ukrajine", jer o pitanju budućnosti Ukrajine treba da odlučuju isključivo njeni građani.

Prema Šolcu, svetski lideri u razgovoru sa ruskim predsednikom koriste priliku da mu kažu kako stvari stoje, na primer, "o broju poginulih ruskih vojnika, pošto su posledice apsolutno strašne".

Šolc je ranije rekao da Nemačka treba da prestane da uvozi ugalj iz Rusije na prelazni period od 120 dana, predviđen novim sankcijama EU.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
fefe

10.04.2022 07:00

pa da, AMerikanci to tvrde jer njima NE ODGOVARA MIR, oni bi samo rat, OSVESTI SE SLOBODNI SVETE, okreni se protiv americkog zla 666