RUSKI ODGOVOR UPLAŠIO ZAPAD U Siriji smo sakrili koga smo uhvatili među teroristima, ali OVE U MARIUPOLJU NEĆEMO
Privatna arhiva

Franc Klincevič, lider Ruskog saveza avganistanskih veterana, ovako je objasnio zašto:

- Pored nacionalista, unutar metalurškog kombinata "Azovstalj" nalaze se i visokopozicionirani predstavnici zemalja NATO. Prema nekim izveštajima, i naučnici povezani sa američkim biološkim laboratorijama u Ukrajini. U naredna 24 sata doći će do radikalne promene situacije oko tog kombinata. Ubrzo potom ćemo dobiti ozbiljne informacije i o tome šta se dešavalo u tim laboratorijama poslednjih osam godina.

O „krupnim zverkama NATO", koje su zajedno sa komandnim sastavom ukrajinskih nacista blokirane unutar kombinata, govorio je i renomirani moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov. Ovako:

- Među Ukrajincima se širi panika. Posebno u Harkovu jer se pojavio strah da će sve biti kao u Mariupolju.

U samom Maripolju ćemo se - ako ne izginu pre toga - dočepati i visokih činova iz zemalja NATO. I pokazaćemo ih celom svetu.

U alučaju Alepa, Amerikanci su nas bili zamolili da ne pokažemo koga smo sve"zgrabili" u jednom superbunkeru. Ovoga puta toga neće biti. Pokazaćemo svetu ko je sve bio u Mariupolju. Ko sve podržava ukrajinske naciste".

Podsetimo, pre nekoliko dana ruska vojska je saopštila da je oborila dva ukrajinska helikoptera "koji su pokušavali evakuisati vođe nacionalističkog bataljona iz Mariupolja", prenosi AFP.

- Kod Mariupolja je prekinut novi pokušaj kijevskog režima da evakuiše vođe nacionalističkog bataljona Azov. Dva ukrajinska helikoptera Mi-8, koja su pokušavala doći do grada s mora, oborena su - rekao je portparol Ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Rekao je da je Moskva u utorak ujutro predložila ukrajinskim borcima da polože oružje i napuste grad "preko dogovorenog puta na teritoriju pod kontrolom Kijeva". Rekao je da je ukrajinska vojska ignorisala taj predlog.

- Budući da Kijev nije zainteresovan za spasavanje života svojih vojnika, Mariupolj će biti oslobođen nacionalista - rekao je Konašenkov.

Prošle nedelje Rusija je objavila da je ruska vojska oborila ukrajinski helikopter iznad Azovskog mora koji je došao evakuisati komandante puka Azov.

Najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
ДАДАист

08.04.2022 19:04

" З е е е л е (л е) н и . . ., само недостаје маслинова гранчица ?!

fefe

09.04.2022 00:30

raskrinkaj americku gamad, da vidimo kako se zver koprca kad nema izlaza, i da slobodan svet shvati skim ima posla, samo se to ceka i pola EU ce im okrenuti ledja

Zoran

13.04.2022 09:31

Samo rokaj bez milosti tu nacisticku gamad