UKRAJINCI ZABRANILI MUŠKARCIMA DA NAPUSTE ZEMLJU?! Šok tvrdnje ruskog generala: "Koriste ih kao topovsko meso!"
EPA

Portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov, ocenio je da su izjave savetnika ukrajinskog predsednika Mihaila Podoljaka o "stvarnim gubicima" ruske vojske "propagandne laži".

Konašenkov je rekao da se sukobi koji su počeli 24. februara i dalje traju, kao i da ne treba sumnjati u sposobnost ruske vojske.

Ne preporučujem da ikoga obmanjujete o stvarnim mogućnostima i profesionalizmu Oružanih snaga Rusije. Svi navodno 'pravi podaci' koje objavljuje gospodin Podoljak o gubicima vojne tehnike i ljudstva ruskih oružanih snaga, uključujući starije i više oficire, predstavljaju propagandne laži - naglasio je Konašenkov.

On je naglasio da Oružane snage Rusije, osim lansiranih hipersoničnih vazdušnih raketa "Kinžal", koriste i druga najnovija oružja.

- Svi ovi sistemi naoružanja, kao i drugo oružje, ako gospodin Podoljak ne zna, nazivaju se - savremena ruska vojska i mornarica. Građane koji pokušavaju da napuste Ukrajinu teroriše sopstveni režim, muško stanovništvo na granici nasilno se mobiliše u 'rezerviste' - rekao je general-major Igor Konašenkov i dodao:

Deci i ženama je i dalje dozvoljeno da prođu. Iako ne svima. Što se tiče muškog dela stanovništva Ukrajine, njih tamo, na granici, nasilno odvode u vojsku kao takozvane "rezerviste" - rekao je Konašenkov, i tvrdi da muško stanovništvo Ukrajina koristi kao "topovsko meso".

Sve o ukrajinskoj krizi možete pročitati u NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading