FRANCUSKI MINISTAR OBJAVIO RAT RUSIJI Gađamo srce, gađamo Putina!
EPA

Ministar ekonomije Francuske, Bruno le Mer, najavio je da će Zapad pokrenuti "rat koji će srušiti rusku ekonomiju". Ministar je, gostujući na radio "Frans info", otkrio i da se na spisku ruskih oligarha u Evropi nalazi skoro 500 imena.

- Objavićemo ekonomski i finansijski rat Rusiji, i dovešćemo do kolapsa ruske ekonomije. Gađamo srce ruskog sistema, gađamo Vladimira Putina, oligarhe koji su mu bliski, ali smo svesni toga da ćemo pogoditi i ruski narod koji će takođe snositi posledice - rekao je on.

- Sankcije moraju da udaraju brzo, jako, i već se osećaju njihovi efekti. Rublja je pala za 30 odsto i ruske novčane rezerve će se istopiti kao pahuljice snega na suncu. Slavni ratni trezor Vladimira Putina već je sveden maltene ni na šta. Sanckije su delotvorne i njihova efikasnost je zastrašujuća. Evropska komisija trenutno razmatra i novi paket sankcija, o kojem će biti više reči tokom ovog jutra, kao i na sastanku G7 u utorak i susretu ministara finansija evropskih zemalja koji će biti održan u sredu - rekao je on.

- Primenjivaćemo sankcije sve dok se Vladimir Putin ne vrati boljim namerama po pitanju Ukrajine. Sjedinjenje Američke Države i Evropa su zajedno najjači finansijski i ekonomski kontinent", rekao je on.

On je komentarisao i spisak ruskih oligarha koje će pogoditi sankcije i rekao da se trenutno na njemu nalazi 488 imena.

- Trenutno se na spisku nalazi 488 lica, i mi istražujemo njihovu imovinu uz pomoć banaka. U pitanju je duga procedura koja obuhvata ne samo njihova imena, već i imena njihovih bračnih drugova, dece, kompanija preko kojih kupuju nekretnine... Neće moći da se sakriju iza finansijskih aranžmana, a naša namera je ne samo da zamrznemo, već i da oduzmemo njihovu imovinu - rekao je Le Mer.

Situaciju uživo iz minuta u minut pratite na našem BLOGU.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zora

13.03.2022 15:16

Huskate na rat FRANCUZI .Sram Vas bilo. Nije to nekadašnja poštena i pravdoljubiva Francuska.