"USTAŠE SE NEĆE VRATITI IZ UKRAJINE!" Šešelj o okupljanju Hrvatske legije - Hteli su "Oluju" u Donbasu, sad moraju da plate!
Foto: Ilustracija

Predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj ukazao nam je na činjenicu da su ustaše ratovale i pod Staljingradom, ali se nisu proslavile.

- Hrvati su slali dobrovoljce i u Staljingrad u okviru Hitlerove soldateske. To je bila ojačana 369. pukovnija, pa su je nazvali hrvatskom legijom. Kada je bila najjača, imala je negde oko 10.000 vojnika. Ona je do nogu potučena kod Staljingrada. Oko 1.500 je palo u zarobljeništvo i njih su Rusi podvrgli prevaspitavanju, pa od njih formirali prvu jugoslovensku brigadu i poslali je pred kraj 1944. godine da učestvuju u završnim borbama za oslobođenje Jugoslavije. One su bile najokorelije ustaše, ali su masovno izginuli pod Staljingradom - podsetio je Šešelj.

Foto: Ilustracija

 

 

Lider radikala kaže da Hrvati sada opet šalju ustašku legiju na Rusiju.

- Verovatno se nijedan živ neće vratiti. Međunarodno pravo ne štiti strane plaćenike. Oni nemaju pravo zarobljenika. Biće pobijeni kao stoka. Isto će biti i sa bataljonom Azov (najveća formacija ukrajinskih nacista). Hrvati idu pod ruku ruskim pravednim vojnicima da plate za svoja nameravana zlodela. Hrvati su čak slali svoje predstavnike da podučavaju Ukrajince kako su oni ispraznili Republiku Srpsku Krajinu, kako bi oni to isto uradili - podsetio je Vojislav Šešelj.

Istoričar prof. dr Srđa Trifković ne očekuje da će mnogo Hrvata biti spremno da udari na Rusiju.

- Kako stvari zaista stoje, maksimalno će biti jedan Vražji vod, čak ni cela satnija. Nadam se da će svi pod hitno otići u Mariupol, pre nego što bude opkoljen, da sa svojim saborcima iz Azov bataljona tamo podele dobro i zlo - rekao nam je profesor Trifković.

Foto: Ilustracija

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
komandant 1001

28.02.2022 14:19

Gospodo, sve je rešeno do 1. Maja....hteli to ratni analitičari priznati ili ne pada letonija.....a dolazak Putina na Balkan sredi će pre svega Rumuniju a na zapdni Balkan nadrapaće oni koji su podržvali Ukrajinu....a o nekoj priči da će Putin navratiti u Srbiju....da, može a li sa ruskm vojnim bazama ...živi bili pa videli