RADIKALSKA RENESANSA Šešelj najavio politički uragan
FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Radikali su u kampanju krenuli iz Beograda u punoj sali GO Stari Grad.

Komenarišući rat u Ukrajini, Šešelj je istakao da Srpska radikalna stranka u potpunosti podržava Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina.

"Mi jesmo u principu protiv rata, ali ovde se rat nije mogao izbeći. Rusija je trebala da dozvoli da Ukrajina udje u NATO? Ne može. Pa da joj iz Ukrajine prete nuklearnim raketama koje bi za pet minuta doletele do Moskve? Ne može", naglasio je lider radikala.

Ocenio je da je zvanična reakcija Srbije na situaciju u Ukrajini "dosta uravnotežena i balansirana".

"Za nas Srbe i za Rusiju je najvažnije što je (Vučić) odbio sve pritiske da se zavode sankcije. Srbija nikada neće zavoditi sankcije Rusiji", kazao je Šešelj.

Potpredsenica SRS Vjerica Radeta u svom obraćanju rekla je da oni danas zvanično započinju kampanju i ocenila da radikali narodu nude "najboljeg kandidata za premijera Vojislava Šešelja i najboljeg kandidata za gradonačelnika Beograda Miljka Ristića".

"Ima li neko bolje kandidate? Nema, naravno da nema. Naši kandidati su se dokazali u svakom smislu, sve što su radili, radili su od srca, radili su punim plućima, radili su požrtvovano i što je najbitnije, radili su pošteno. U političkim biografijama i jednog i drugog kandidata stoji činjenica da su na istom političkom putu već tri decenije. Brane i zalažu se za istu ideologiju", kazala je Radeta.

RADIKALSKA RENESANSA Šešelj najavio politički uragan

FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

 

 

Istakla je da je prioritet, želja i namera SRS da "preuzme" vlast i u Srbiji i u Beogradu i da pokaže narodu da "postoje drugačiji političari i drugačiji ljudi od onih koji su bili i oni koji su sada na vlasti".

Poslanica SRS u skupštini Vojvodine Marina Nedeljković izjavila je da iskreno veruje da su i Srbiji i njenom narodu "potrebni srpski radikali".

"Mi smo se ovde danas okupili pod sloganom 'Pod zastavom Srbije', ne samo u ovoj sali, već duboko verujem da ćemo pod tom istom zastavom ući i u skupštinu Srbiji. Pod tom istom zastavom koja će se vioriti, ako Bog da, a daće, i na tvrdjavi u Kninu i na Cetinju i na tvrdjavi u Prizrenu i u svakom drugom gradu", rekla je Nedeljković.

Kandidat za gradonačelnika Beograda SRS Miljko Ristić istakao je da će jedan od njegovih prioriteta biti na efikasnosti primarne zdravstvene zaštite, jer je, tokom svoje višegodišnje karijere u zdravstvu, najviše čuo primedbi gradjana da imaju otežan pristup lekaru primarne zdravstvene zaštite i da se dugo čeka na preglede i dijagnostike.

RADIKALSKA RENESANSA Šešelj najavio politički uragan

FOTO: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading