Redžep Tajip Erdogan
Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Tanjug/AP

Redžep Tajip Erdogan, Foto: Tanjug/AP

* Turski predsednik saopštio ciljeve operacije u Siriji

* Vojska će ući 35 kilometara u dubinu sirijske teritorije

* Zauzeti pogranični gradovi

 

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će turska vojska i njeni saveznici iz redova sirijskih pobunjenika u svojoj ofanzivi protiv kurdske milicije ući 30 do 35 kilometara duboko u teritoriju Sirije.

Pobeglo 785 žena boraca Islamske države! Masovna bežanija krenula posle turskog napada

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 13.10.2019. 14:14 Totalna anarhija Žene, islamska država, , Foto: Printscreen Youtube * 785 žena povezanih sa Islamskom državom i njihove dece pobeglo je iz kampa koji su čuvali Kurdi * Nedostaje dovoljno čuvara * Bekstvo usledilo posle napada turske vojske Oko 785 žena povezanih sa Islamskom državom i njihove dece pobeglo je iz kampa koji su čuvale snage sirijskih Kurda na severu zemlje, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji.

 

On je rekao i da su turske snage već preuzele kontrolu nad gradom Ras al Ain, kao i da su zauzele pogranični sirijski grad Tel Abijad, prenosi Rojters.

Turski predsednik je na konferenciji za novinare kazao i da su u ovoj operaciji dosad izgubila dva turska vojnika i 16 sirijskih pobunjenika.

BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu