Donald Tramp, Vladimir Putin
EPA
Donald Tramp, Vladimir Putin

EPA

Donald Tramp, Vladimir Putin, Foto: EPA

Američke obaveštajne službe upozoravaju da Rusija pokušava da se umeša u izbore u SAD kako bi Tramp ponovo bio izabran, javljaju američki mediji.

Izvori su ovu informaciju podelili s medijima nakon sastanka u Beloj kući s obaveštajnim odborom. Tramp je navodno bio besan, govoreći kako će demokrate tu informaciju koristiti protiv njega u kampanji.

Donald Tramp

AP Photo/Evan Vucci

Donald Tramp, Foto: AP Photo/Evan Vucci

Na sastanku bio čovek koji je vodio proces opoziva

New York Times javlja kako je Tramp posebno besan jer je na tom sastanku bio čovek koji je vodio proces opoziva protiv Trampa, Adam Šif.

Tokom sastanka su Trampove pristalice tvrdile da je Tramp oštar prema Rusiji te da je to rezultovalo boljom sigurnosnom povezanošću s EU, javlja Times.

Tramp je pak prošle nedelje zamenio direktora nacionalnih službi. Na tom mestu je sada čovek odan Trampu, Ričard Grenel.

Obaveštajci: Rusi su se u izbore mešali i 2016.

Dva Trampova izaslanika su za Times rekla da je slučajnost to što je direktor nacionalnih obaveštajnih službi zamenjen tako kratko nakon ovog sastanka.

U međuvremenu obaveštajci poručuju da su se Rusi mešali i u izbore 2016. godine kako bi izazvali haos u izbornom procesu.