Kineske specijalne jedinice
Youtube/Printscreen
Kineske specijalne jedinice

Youtube/Printscreen

Kineske specijalne jedinice, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Sinđijang (Ujgurska autonomna regija) je konflikta oblast na zapadu Kine 

* U njoj žive Ujguri, turkijski narod kojih ima oko 10 miliona i islamske su veroispovesti

* Ujguri se bore za otcepljenje od Kine i formiranje tzv. "Istočnog Turkestana" ili "Ujgurstana"

Kineska narodna oružana policija osnovala je novu jedinicu za borbu protiv terorizma u Ujgurskoj autonomnoj regiji Sinđijang na zapadu Kine kako bi se prilagodila potrebama tamošnjih antiterorističkih misija, javili su mediji u utorak.

Vest sa zebnjom dočekana u Srbiji! Najmanje dvoje POGINULIH!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 20.08.2019. 17:51 - 20.08.2019. 18:21 Tuga! Ostrvo Paros, Foto: Twitter printscreen * Nesreća se desila na ostrvu Poros * Prema prvim izveštajima, u ovoj nesreći ima dvoje mrtvih * Navodi se da je helikopter leteo iz Atine ka Galatas Na grčkom ostrvu Poros danas popodne srušio se helikopter.

Jedinica, nazvana "Planinski orao", prvi put je prikazana javnosti, objavio je u utorak kineski list "Cankao Xiaoxi". Formirana je u okviru vojne reforme i ima za cilj da se bavi protivterorističkim misijama u Sinđijangu i drugim mestima u Kini.

Pročitajte još:

Naziv "Planinski orao" potiče od označenog bojnog polja jedinice: planine i visoravni. Oznaka jedinice je leteći planinski orao sa kljunom uperenim u zemlju i otvorenim kandžama. Izveštaj nije otkrio kada je osnovana jedinica "Planinski orao".

Tramp zapretio Putinu: Bolje bi vam bilo da PRISTUPITE!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 20.08.2019. 22:54 Sve se dešavala u obraćanju novinarima Donald Tramp i Vladimir Putin, Foto: Printscreen Predsednik SAD izjavio je da bi bilo prikladno Rusiju uključiti u članstvo G7 grupe naprednih industrijalizovanih zemalja sveta. SRPSKA PEVAČICA OMAĐIJALA ŠOJGUA!

U listu piše da je jedinica prošla strog postupak ocenjivanja i sada je sposobna da vodi borbene misije.

U 2018. godini, količina municije koju je koristila nova jedinica komandosa bila je jednaka svim ostalim jedinicama oružane policije u Sinđijangu u poslednje tri godine, rekao je Peng Jingtang, šef štaba Oružanih policijskih snaga u Sinđijangu.

Vođa komandne jedinice "Planinski orao" je Vang Gang, koji se borio u protivterorističkim snagama Sinđijanga i učestvovao u suočavanju sa više desetina ozbiljnih terorističkih incidenata.

Džang Điaoki, direktor obaveštajnog biroa osoblja Narodne oružane policije, rekao je ranije za novinsku agenciju Sinhua da je širenje kineskih bezbednosnih interesa u novoj eri postavilo veću potražnju za oružane snage specijalnih operativnih snaga. Opseg misija za ove jedinice proširio se sa kopna na more, od održavanja stabilnosti do zaštite prava i interesa, rekao je Džang.

Napomenuo je da se snage za specijalne operacije moraju fokusirati na ključne lokacije, ali pokriti i celu zemlju.

Kina ima još dve grupe za borbu protiv terorizma - Jedinicu "Snežni leopard" sa sedištem u Guangdžou, koja je osnovana 2002. godine, i Pekinšku jedinicu "Sokoli", osnovanu 1982. godine, prema medijskim izveštajima. To znači da oružana policija sada upravlja sa tri posebne jedinice na jugu, u centralnom delu zemlje i na zapadu, što odražava Džangovu viziju.

Otišao u šumu da snimi zvuk prirode, a onda ga je dočekala STRAVIČNA SMRT!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 21.08.2019. 08:24 - 21.08.2019. 08:46 Muzičara Džulijena Gotijara, koji je putovao rekom Mekenzi u Kanadi, napao je i ubio grizli, preneo je BBC.

Oružana policija ima za cilj da osposobi snage komandosa sposobnih da izvode misije u bilo koje vreme, na bilo kom mestu, pod svim vremenskim uslovima i da se bave svim faktorima, piše "Cankao Xiaoxi" u odvojenom izveštaju u junu.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista