Ubica iz Nemačke
twitter.com

On je svoj napad uživo prenosio na mreži "Tvič", prenose mediji. Pobornik je anti-semitskih stavova, kao i sloganima nalik nacističkim.

Rekao je da je feminizam odgovoran za opadanje nataliteta zapadnih zemalja, koje to koriste kao izgovor za masovnu imigraciju. Napadač je takođe optužio Jevreje da su "koren svih problema", piše Raša tudej.

 

Srpkinja (35) sa bebom u naručju zarobljena na železničkoj stanici!

AUTOR: Telegraf/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 09.10.2019. 18:46 I. S. se sa bebom u rukama nalazi na železničkoj stanici u Haleu koja je blokirana zbog pucnjave. Trebalo je vozom da krene za Berlin, a potom uhvati let za Beograd.

I nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer je izjavio da je pucnjava u istočnoj Nemačkoj imala antisemitsku pozadinu, dodajući da je federalni tužilac uveren da je moguće da su napad izvršili desničarski ekstremisti, kao i da su obuhvaćeni istragom.

Dve osobe ubijene se danas u pucnjavi ispred sinagoge u gradu Haleu na jevrejski praznik Jom Kipur, prenosi Rojters.

Svi prometni delovi grada su zatvoreni, kao i železnička stanica na kojoj se nalazi Srpkinja (35) sa bebom u naručju koja je trebalo da uhvati voz za Berlin, kako bi se avionom vratila za Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ:

- Došla sam na železničku stanicu u Hale, kako bih uhvatila brzi voz za Berlin, odakle imam let za Beograd. Došla sam ovde oko jedan sat, a minut pre nego što je voz trebalo da krene, javili su da je železnička stanica zatvorena zbog pucnjave koja se dogodila u gradu. Nisu dali nikom ni da uđe, ni da izađe odavde. U ovom trenutku, puštaju putnike da dolaze i odlaze, ali vozovi i dalje ne saobraćaju - započinje za Telegraf.rs priču Srpkinja koja se, igrom slučaja, našla u gradiću, ne sluteći da će se sasvim običan dan pretvoriti u dramu.

I. S. je "zarobljena" na železničkoj stanici sa bebom u naručju. Pošto je bilo evidentno da neće stići u Berlin, niti na avion, kontaktirala je avio prevoznika, ali su joj rekli da karta neće važiti.  

- Imala sam fiksiran datum povratka za Beograd, tako da su mi rekli da karta važi samo za ovaj let. U slučaju propuštanja, morala bih da kupim novu. Objasnila sam im da je u pitanju nepredviđena okolnost i da na to niko nije mogao da utiče - rekla je Beograđanka, dodavši da to nije vredelo, kao i da je njena beba dobro i spava sve vreme, nesvesna šta se oko nje događa.

BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ