Donald Tramp
EPA/Shawn Thew
Donald Tramp

EPA/Shawn Thew

Donald Tramp, Foto: EPA/Shawn Thew

Četiri države, Pensilvanija, Viskonsin, Mičigen i Džordžija ostavile su na desetine hiljada glasova po strani, čime su usporili trku za Belu kuću, prenosi CNN.

Izborna komisija u pojedinim državama je rešila da prekine sa brojanjem i nastavi sa radom u sredu, odnosno, od 16.00 po našem vremenu.

Neki okruzi u Pensilvaniji čak nisu ni počeli da razvrstavaju glasove koji su stigli poštom, pa će to učiniti kasnije u toku dana.

- Vodili smo ubedljivo, a onda je sve stalo. Pokušaće da prevare američki narod i da pokradu izbore. Ovo je sramota Amerike. Obratićemo se Vrhovnom sudu kako bismo sprečili izbornu krađu - rekao je Tramp.

Poštari su imali mnogo posla, jer je veliki broj ljudi glasao sa daljine, plašeći se korona virusa i veruje se da će većina tih glasova pripasti Džou Bajdenu, dodaje CNN, uz podsećanje da su se u njegovoj kampanji ohrabrivale demokrate da glasaju rano, dok se veruje da glasači koji su danas izašli na birališta više idu na stranu Trampa.

Tramp i njegov tim je pozvao izbornu komisiju da se rezultati znaju već danas, međutim, tehnički postoji opcija da prebrojavanje traje nedeljama pre nego što se potvrde glasovi, piše CNN.

Komentari (1)

Sam

04.11.2020 10:14

Malo sutra izborna kradja.Vrijeme je da odes Trampe i poslednje srpske nade.