tužna devojka devojčica tinejdžerka
Profimedia.rs
Usamljena žena Tužna devojka Depresija Usamljenost Tuga

Shutterstock

Dok stoje u izlogu su nasmejane, a samo one znaju kakvu torturu prozivljavaju, Foto: Shutterstock

Svako ko je posetio Amsterdam zna za De Valen, četvrt gde prostitutke nude svoje usluge. De Valen se sastoji od više ulica koje sadrže oko tri stotine kabina koje zakupljuju prostitutke i nude svoje seksualne usluge iza prozora ili staklenih vrata. Kvart je obično osvetljen sa crvenim svetlima, zbog čega se još naziva ulica crvenih fenjera ili četvrt crvenih fenjera.

U jednom od izloga stoje tri devojke. Jedna gleda u mobilni dok je prolaznici merkaju, druga nanosi ruž, a treća se zavodljivo smeši... Devojke za noć mogu da zarade i 300 evra, zbog čega mnogi veruju da su prodavačice ljubavi iz De Valena srećna. Međutim, istina o prostituciji u Amsterdamu je mnogo mračnija, prenosi Dejli Mejl.

Podaci o suđenjima zbog trgovine ljudima na holandskim sudovima otkriva strašnu istinu - da su mnoge devojke koje danas stoje u izlozima Crvene četvrti devojke koje su iz zemalja Istočne Evrope doveli nemilosrdni svodnici kojima je potpuno normalno da nasiljem i silovanjem dobiju ono što žele.

"Prodaju nas kao stvari u prodavnici", rekla je jedna od devojaka za Dejli Mejl.

Podstaknuti brojnim pričama o prisilnim estetskim operacijama i abortusima, sve veći broj političara i aktivista u Holandiji zalaže se za ukidanje trgovine seksom.

Jedan holandski funkcioner prostituciju u toj zemlji opisao je kao "komercijalizovano silovanje". Zbog toga je u pripremi novi zakon, koji bi na snagu trebalo da stupi sledeće godine, a koji će seks s prostitutkom za koju klijent zna ili sumnja da je u Holandiju došla preko trgovine ljudima, tretirati kao prekršaj koji će se kažnjavati sa i do četiri godine zatvora.

Rumunka Anđelika pet godina je provela u izlozima Crvene četvrti. Sa samo 17 godina muškarac kojeg je smatrala svojim dečkom namamio je u London s pričom da je tamo čeka posao frizerke. Čim je sletela, dočekao je nepoznati muškarac, klijent, koji joj je jasno dao do znanja da želi njeno telo.

Uzeli su joj pasoš i držali su je kao zatvorenika. Ubrzo su je prodali dalje i našla se u izlozima Amsterdama.

"Tip koji me doveo u London pa onda u Amsterdam tretirao me kao komad mesa", ispričala je Anđelika.

"Kad sam videla izloge s devojkama u njima, počela sam da plačem. Nisam mogla da prestanem, jer sam znala da je to ono što i mene čeka", prisetila se devojka kojoj su rekli da svojim otmičarima duguje oko 30.000 evra jer su "potkupili njenu porodicu da ne prijavi njen nestanak". Naravno, sve je laž.

Dnevnu zaradu od oko 250 evra išla je direktno makrou koji bi joj dnevno ostavljao oko 20 evra za hranu. Oduzeli su joj i mobilni i dali joj telefon sa minimum kredita, kako bi mogla da razgovara samo sa "šefom".

Tukao ju je i silovao. Klijenti bi plaćali 40 evra za "klasični" seks i 85 za seks bez kondoma. Kad je pokušala da odbije klijenta koji je hteo da imaju seks bez kondoma, njeni otmičari su je isekli nožem po licu i zapretili joj da će, ako se to ponovi, proći mnogo gore.

"Govorili su mi da je to legalno, da sa mnom mogu da rade šta hoće, jer je policija na njihovoj strani", prepričava Anđelika.

"Englezi su najgori. Tretirali su me kao smeće. Mokrili su po meni i smejali se dok su to radili. Uvek su pijani", rekla je Anđelika i dodala da je radila i po 12 sati dnevno, a ponekad bi morala i da ostane da spava u bordelu, u slučaju da klijenti žele seks rano ujutro.

Uspela da se izvuče

Na kraju je uspela da otkrije svoju priču jednoj osobi iz agencije koja redovno obilazi bordele. Rekla je da je došla u Holandiju kao roblje i da želi da pobegne. Zatim ju je posetio policajac u civilu koji se pravio da je klijent. Ispričala mu je svoju priču i policija je uspela da je odvede u sklonište van grada.

Međutim, vreme provedeno iza izloga ostavilo je traga na njoj. Zarazila se polno prenosivom bolešću, prošla je kroz prisilni pobačaj, a njena porodica dugo nije htela da priča s njom jer su ih otmičari uverili da je svojevoljno otišla i postala prostitutka.

Komentari (4)

Šrumfeta

12.02.2018 08:58

Pitam se kako MUŠKARCE nije strah da se ne zaraze, da ne dobiju neku tešku bolest dok imaju seksualne odnose sa ovom kategorijom žena, zaštita nije sigurnost sto posto, šta ako se desi nešto nepredviđeno i zarazite se, ZAR STVARNO MISLITE DA SE ONE REDOVNO KONTROLIŠU, dokle više promiskuiteta zar nije bolje tražiti i naći jednu ljubav sa kojom bi imali sigurne odnose, nikada mi neće biti jasno sve ovo!

Mama

12.02.2018 09:54

@Šrumfeta - Strumfeta, to su bolesnici. Ni sami nismo sves. I toga kolko ih ima i kolko njih prolaze pored nas svaki dan. BOLEST sram vas bilo sto lupate minuse, isti ste kao ovi pimenuti u tekstu.

Ned Stark

12.02.2018 10:08

@Šrumfeta - Strah od zaraze uvek postoji, jer "jedna ljubav" precesto bude jedna od ljubavi, i to nekolicini ljudi. Istovremeno. Za sve moraliste i slicne osetljive duse - sta mislite sa kim to muskarci varaju svoje zene? Sve "druge zene" su slobodne? Kakav vic.

Lana

12.02.2018 11:39

Legalizovati prostituciju znaci legalizovati trgovinu ljudima,sto se iz prilozenog u vidi