Ejmi
Printscreen
Ejmi

Printscreen

Ejmi, Foto: Printscreen

Ejmi Brenetin (41) iz Oregona u SAD uhapšena je zbog prevare sa očevom penzijom, zahvaljujući kojoj je oštetila poreske obveznike za više od 300.000 dolara.

Ejmi je živela sama sa ocem (77) sve dok nije umro 2014. godine. Kako je oduvek maštala da izgleda atraktivno poput žena s naslovnih strana časopisa, posle smrti strogog oca odlučila je da prikrije taj podatak.

Ejmi je posle smrti nastavila da prima očevu punu, ne baš malu penziju (bio je oficir), uverivši komšiluk i čitav kraj da je on zbog bolesti samo postao nepokretan. Telo oca prenela je kamionetom 100 kilometara dalje na jednu napuštenu farmu gde ga je zakopala.

Kada su gradski oci 2016. godine poslali poreznike da provere stvar, za to su se najavili dan unapred što je značilo Ejmi da pozove najbolju prijateljicu. Zamolila ju je da glumi njenog oca u krevetu, a zauzvrat joj je obećala pozamašni deo sume od aktuelne mesečne penzije.

Provukle su se u obmani, pa je Ejmi krenula da u periodu od 2016. do 2019. godine živi “punim plućima”. Novac je trošila na provod po drugim gradovima kako joj ovde ne bi otkrili prevaru, dok je jedan deo para potrošila na ugradnju silikona u usne, ali i u grudi.

Međutim, početkom 2020. godine njen plan srušen je kao kula od karata. Dva poznanika iz grada videla su je u Las Vegasu kako kocka i ispija piće s nekim momcima. Po povratku kući, prijavili su je policiji, a ona je došla na vrata da vidi ko pazi na njenog oca.

Ovog puta prijateljica nije mogla da ga glumi, a policajci su ušli unutra i svaki dalji izgovor bio je suvišan. Ejmi Brenetin dobila je pet godina zatvora.

PROČITAJTE JOŠ: