VIŠE NEĆE BITI TAKO LAKO Za radnike sa Balkana nema više rada "na crno" u Nemačkoj! Dijaspora uvodi jedan strog i težak uslov!

Više neće uživati priviligije u odnosu na stanovnike iz drugih delova sveta.

 

Aerodrom, put, putovanje, žena, odmor
Aerodrom, put, putovanje, žena, odmor, Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Pročitajte još

Provera znanja nemačkog jezika i uvođenje starosne granice za stanovnike Zapadnog Balkana koji bi da emigriraju u Nemačku novine su Zakona o emigraciji čija primena će početi 1. marta 2020. godine, kažu u Nemačko-srpskoj privrednoj komori.

Na konferenciji za novinare, direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap rekao je da će stanovnicima Zapadnog Balkana biti dosta teže otići u Nemačku jer, dodaje, više neće uživati priviligije u odnosu na stanovnike iz drugih delova sveta.

 

Naveo je da će ubuduće znanje nemačkog jezika stanovnika Zapadnog Balkana koji bi da odu u Nemačku morati da bude na visokom nivou, što ranije nije bio slučaj.

Takođe, kaže, postojaće starosna granica, koja ranije nije postojala.

Putovanje
Putovanje, Foto: pixabay.com

 

Knap, međutim, nije precizirao do koje starosne dobi će stanovnici Zapadnog Balkana moći da odlaze u Nemačku, ali je najavio da će o novim rešenjima nemačkog Zakona o emigraciji biti reči u petak, 22. novembra u Beogradu, na konferenciji "Zapadni Balkan i nemačka privreda: Investicije - Dobavljačke inicijative - Mobilnost".

Prodaje se širom Srbije, kada se otvori sledi neprijatno iznenađenje, a na poleđini poruka upućena svim Srbima! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/Zaštitnik potrošača/T.Đ DATUM I VREME: 19.11.2019. 08:17 - 19.11.2019. 11:19 U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije naglašavaju da je ovakav način deklarisanja mimo svih zakonskih normi, ali i nepoštovanje građana naše zemlje.

 

- Na konferenciji u petak želimo da razjasnimo sva pitanja u vezi sa novim zakonom - rekao je Knap i dodao da će na tom skupu biti reči o tome kako će u buduće izgledati procedure.

 IMATE ROK OD 8 DANA DA SE PRIJAVITE Nišlije, ovo su radosne vesti! Klinički centar raspisao konkurs za 33 zdravstvena radnika i 1 psihologa!

Kaže i da Nemačka uvodi propis koji će važiti za ceo svet.

Bonus video: Alo.rs na licu mesta! Drama u naselju Braća Jerković

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi