TIRANA UMEŠANA U SMRT NAUČNIKA Za likvidaciju angažovane ubice iz Albanije!

Šamhani je rekao da je atentat na Fahrizadea izveden vrlo složenim metodama uz korišćenje automatskog oružja. Odgovorna je teroristička grupa koje ima najjače uporište u našem komšiluku - u Albaniji

naučnik
naučnik, Foto: Printscreen

Sekretar iranskog Saveta za nacionalnu bezbednost Ali Šamhani danas je optužio Mosad za atentat na iranskog naučnika Mohsena Fahrizadea. Izraelci su, prema rečima iranskog zvaničnika, u toj operaciji koristili "usluge" zabranjene terorističke grupe Narodni mudžahedini Irana (MEK).

Šamhani je rekao da je atentat na Fahrizadea izveden vrlo složenim metodama uz korišćenje automatskog oružja, kao i da atentatori nisu zatečeni na mestu ubistva.

- Dobili smo informacije o počiniocima zločina, i već znamo ko je odgovoran, imamo njihova dosijea - rekao je Šamhani.

On je ranije za iranske medije potvrdio da su iranske službe bezbednosti znale da postoji mogućnost ubistva naučnika, kao i da su čak znali da je određeno mesto na kom je na kraju Fahrizade i ubijen.

- Nisu shvatili ozbiljno sve informacije, zbog čestih vesti koje su dobijali o tome - rekao je Šamhani, čime je i zvanično došlo do priznanja da su zakazale službe bezbednosti islamske republike.

Narodni mudžahedini Irana su zabranjena militantna grupa, koja se zalaže za zbacivanje vlasti u Teheranu, a posebno je zanimljivo to da im je jedno od najjačih uporišta u našem komšiluku - u Albaniji.

Tamo su ih naselili Amerikanci 2013. godine, i više od 4.000 članova MEK-a sa porodicama je svoj novi dom našlo u Albaniji. U Manezu u blizini Drača su osnovane i tajne baze te organizacije, koje su zapadni mediji opisali kao "vojne instalacije".

Zbog toga je došlo do urušavanja odnosa Teherana i Tirane, a ajatolah Ali Hamnei je prošle godine Albaniju nazvao "malom zlobnom evropskom državom, u kojoj sarađuju sa iranskim izdajicama i kuju zavere".

U petak, 27. novembra, šef Istraživačko-tehnološkog centra u iranskom ministarstvu odbrane Mohsen Fahrizade ubijen je u atentatu u blizini Teherana. Nijedna grupa ili zemlja nisu preuzele odgovornost za atentat, ali Iran sumnja da je Izrael odigrao ulogu u ubistvu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi