malta
privatna arhiva
malta

privatna arhiva

Malta, Foto: privatna arhiva

Bojan Lazarević ispričao je pred sudom da je iznajmio stan na plaži svetog Pola na dve i po godine, do 2014. godine, i da je redovno plaćao kiriju.

U avgustu 2014. godine otišao je na odmor u Srbiju, na četiri nedelje, a kada se vratio nije mogao da uđe u stan jer je brava bila promenjena.

Kontaktirao je vlasnika, Džazefa Kešea, koji mu je rekao da je mislio da se neće vratiti, i da je zato izneo njegove stvari i stan iznamio drugim korisnicima.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je rekao Lazarević, u stanu je bilo više ličnih stvari, uključujući kompjuter i dokumenta, kao i predmeta njegove partnerke Jelene Andrić, među kojima je i zlatna ogrlica i firmirane torbe. Ukupna vrednost stvari iznostila je oko 18.000 evra.

Jelena je tvrdila i da je među bačenim dokumentima bila i njena boravišna dozvola, zbog čega je vraćena nakon povratka sa odmora u Srbiji. Zato nije mogla da nastavi sa kursom koji je započela na Malti.

Keše se branio da je Lazarević napustio stan bez poruke, tvrdeći da ga je više puta zvao i slao poruke, ali bez odgovora. Rekao je da je i ranije Lazarević napuštao stan bez poruka, da bi se kasnije vratio, ali da je sada promenio bravu nakon mesec i po dana odsustva.

Ipak, Jelena je izjavila da je pre odlaska rekla Kešeu da će se vratiti za oko tri nedelje, ali je vlasnik stana tvrdio da nije bilo takvog razgovora.

Kao dokaze su izneli i pasoše, na kojim se vidi da su se vratili u Maltu nakon mesec dana. U telefonu Lazarevića je i poruka koju je poslao Kešeu, kojom ga je obavestio da je u Srbiji, ali da se vraća.

Keša je takođe tvrdio da u stanu nije bilo stvari, a da je zatekao samo stari kompjuter. Rekao je da je delovalo napušteno, sa praznim kutijama za pice, i starom ženskim stvarima.

Međutim, sud je zaključio da ni jedna strana nije predstavila ugovor o iznajmljivanju, i da nije jasno pod kojim uslovima je sklopljen dogovor.

Ipak, vlasnik nije smeo da sam reaguje, niti da baci njigove stvari. Sud je ipak odbacio tvrdnje para iz Srbije o vrednosti njihovih stvari zbog nedostatka dokaza, tvrdeći da nisu smeli da ostave zlatnu ogrlicu u stanu.

Odlukom suda Keše će zato morati da plati bivšim podstanarima samo 3.000 evra.