Brazilska vojska
Youtube/Printscreen
Brazilska vojska

Youtube/Printscreen

Brazilska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Pluća planete u velikoj opasnosti

* Požari i divlje plantaže uništavaju prašume Amazonije

* Ljudski faktor najodgovorniji zbog nestanka drevnih šuma

- Za one nesmotrene koji insistiraju na očuvanju svrhe brazilske Amazonije, ne pravite grešku, vojnici će uvek biti spremni da brane i odbiju svaku vrstu pretnje - rekao je Pužol na obeležavanju Dana vojnika u Braziliji, prenosi Rojters.

Ko je ušao, ušao je, nema više! Članice EU spremaju se da upotrebe opasno SUPERORUŽJE! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Netzpolitik/V.M. DATUM I VREME: 22.08.2019. 17:13 - 22.08.2019. 17:19 Biće sve rigorozniji! Nemačka vojska, Foto: Youtube/Printscreen U projektu istraživanja bezbednosti "ROBORDER", pogranične agencije testiraju razne bespilotne letelice s vojskom za kontrolu kopnenih i morskih granica. Rezultati bi trebali biti od koristi graničnoj agenciji "Frontek". Nemačke kompanije su takođe uključene u istraživanje.

Francuski predsednik Emanuel Makron i generalni sekretar UN Antonio Gutereš ranije su na Tviteru izrazili zabrinutost zbog rekordnog broja požara koji su zahvatili Amazoniju, uništavajući šumu koja je bedem sveta u borbi protiv klimatskih promena.

Pročitajte još:

 

Makron je upozorio da požari koji haraju brazilskom Amazonijom predstavljaju "međunarodnu krizu" i pozvao članice G7 da razgovaraju o tom problemu na samitu u Bijaricu, u Francuskoj ovog vikenda.

- Naša kuća je u plamenu. Bukvalno. Gori Amazonija, pluća naše planete koja proizvode 20 odsto kiseonika. To je međunarodna kriza. Članice G7, vidimo se za dva dana kada ćemo razgovarati o tom problemu - napisao je francuski predsednik na Tviteru.

Otac godinama silovao ćerke, a onda su Kristina (19), Angelina (18) i Marija (17) smislile brutalan plan da mu se osvete! (FOTO/ VIDEO)

AUTOR: BBC/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 22.08.2019. 19:39 Tri sestre ubile su oca dok je spavao u stanu. Tri sestre ubile oca, Foto: Facebook printscreen * Tri sestre ubile oca dok je spavao u stanu u Moskvi * Istraga je pokazala da ih je otac godinama fizički, psihički i seksualno zlostavljao * Majka devojaka je takođe bila Kačaturijanova žrtva Istraga je pokazala da ih je otac godinama fizički, psihički i seksualno zlostavljao.

Brazilski predsednik Žair Bolsorano je ljutito odgovorio da zemlje koje doniraju novac za zaštitu šuma u Amazoniji, koje su ove godine zahvatili nezapamćeni požari, ne rade to iz "milosrđa", već da bi se mešale u unutrašnje stvari Brazila.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Komentari (1)

СЕНОВИЋ

25.08.2019 18:59

Пожари су државни пројекат. Становништво се неконтролисано размножава. Потребе за обрадивим површинама су очајничке. У Русији је потреба за сечењем шуме због санкција. Пожари су планирани и у Бразилу и у Сибиру. Шума је у Сибиру посечена па трава запаљена.