Turci seku Kurdima glave
prinstskrin
Turci seku Kurdima glave

prinstskrin

Turci seku Kurdima glave, Foto: prinstskrin

Podsetimo, Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da počinje operacija "Izvor mira" u severnoj Siriji.

"Bandite i razbojnike izbrisati sa lica zemlje"

AUTOR: Alo/RT/V.M. DATUM I VREME: 16.10.2019. 14:11 Doživeli su blizak susret sa džihadistima.

Ankara je saopštila da su dejstva turske vojske usmerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije DAEŠ. Turska avijacija istog dana napala je grad Ras el Ain i niz drugih sirijskih gradova na granici dveju zemalja. Kasnije je objavljen početak kopnenog dela operacije.

 

Tursko Ministarstvo odbrane je 12. oktobra saopštilo da su turska vojska i sirijska oružana opozicija preuzeli kontrolu nad Ras el Ainom.

Sirijske vlasti su više puta osuđivale okupacionu politiku Turske na severu Sirije. Rusija je navela da Turska treba da izbegava dejstva koja bi mogla stati na put rešavanju sirijskog sukoba, koji traje od 2011. godine. ABC Njuz je pre dva dana više puta emitovao šokantne snimke navodno iz Sirije koji prikazuju borbu između sirijskih Kurda i turskih trupa, za koje se ispostavilo da su lažni.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ

 

Tagovi

Komentari (3)

SrBa

16.10.2019 20:10

Turčin je Turčin, bio i ostao.

Sumadija

17.10.2019 12:06

Pokazatelj kako se jadnici ponasaju prema zarobljenima.Da li su bili zivi pre ovog cina ili mrtvima odrubljene glave opet je slika turske naravi.Mislim da njihove navike mogu dosta zla turskom narodu da donesu.Ruski Sarmat je lek za ove gadove.

Brk

17.10.2019 18:33

Takvi su i Srbima sekli glave 350 godina a i devedesetih po Bosni i Kosmetu...