Kim Džong Un
AP/Wong Mayee
Kim Džong Un

AP/Wong Mayee

Kim Džong Un, Foto: AP/Wong Mayee

 

* Fotografije Kima Džonga-Una kako jezdi na belom konju po planini Paektu pokrenule su lavinu komentara

* Lider Severne Koreje Kim Džong-Un popeo se na najvišu planinu u zemlji na konju

* Ovu vest su preneli svi severnokorejski državni mediji

Serija fotografija koju je objavila Korejska centralna novinska agencija (KCNA) pokazuje Kima kako jaše belog konja po snegom pokrivenoj planini Paektu.

Netanjahu poslao zahtev Putinu, ako pusti krijumčarku droge dobiće nazad opasnog čoveka!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 15.10.2019. 22:00 Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zatražio je danas od ruskog predsednika Vladimira Putina da pomiluje Izraelku Namu Izahar koja je u Rusiji osuđena na sedam i po godina zatvora zbog krijumčarenja droge.

Ovo nije prvi put da se popeo na 2.750 metara visoku planinu i analitičari kažu da je ovim postupkom hteo nešto da najavi. Planina je deo indetiteta Severne Koreje i doživljavaju je kao rodno mesto oca Kim Džong-Una.

Pročitajte još:

- Njegov pohod na konju važan je događaj u istoriji korejske revolucije - navodi se u izveštaju KCNA koji je objavljen u sredu.

Posle Asada u najjače uporište Kurda stigli Rusi! Džihadisti stali ni milimetar dalje, kad su videli vojnu policiju! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 15.10.2019. 20:40 Rat na severu Sirije Pošto je Damask uspostavio punu kontrolu nad kurdskim gradom Manbedžom u kome su se razmestile jedinice lojalne Bašaru al Asadu u sam grad tokom popodneva ušli su i Rusi. AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 15.10.2019.

- Dok je jahao konja s velikim emocijama se setio naporne borbe koju je prošao kako bi izgradio moćnu, čvrstu i visoku zemlju kao planina Paektu.

Pre dve godine, on je na planini bio nekoliko nedelja pre nego što je nagovestio otopljavanje diplomatskih odnosa sa Južnom Korejom.

BONUS VIDEO: Protest u Barseloni