Hapšenje
Printscreen/YouTube
Hapšenje

Printscreen/YouTube

Hapšenje, Foto: Printscreen/YouTube

Adamu Skeliju, koji se suočava sa devet nekrivičnih prijava, uključujući kršenje pravila ručavanja u zatvorenom, ilegalno okupljanje i poslovanje bez dozvole, stavljene su lisice ispred Adamson Roštilja.

Masa ljudi okupila se u četvrtak ispred restorana u znak podrške, a pristalice su vikali na policiju da ga puste.

U nizu tvitova, policija je saopštila da je 33-godišnjak uhapšen zbog pokušaja ometanja policije, a drugi muškarac uhapšen zbog napada na policajca.

U restoranu su su preko noći promenili brave kako bi sprečili otvaranje lokala, rekao je u četvrtak gradski zvaničnik Toronta.

Preporučujemo:

Skeli je glasan kritičar mera zaključavanja COVID-19, sprovedenih u Torontu i regiji Pil ove nedelje, uključujući i zabranu zatvorenog obroka najmanje 28 dana.

Tokom poslednja dva dana restoran je bio poprište demonstracija protiv maski.

Policija podiže optužnicu jer restoran Etobikuk BBK odbija da se povinuje karantinu i prima goste!

Skeli je na svom nalogu na Instagramu objavio da je danas nameravao da otvori restoran za ručavanje u zatvorenom. Bred Ros, portparol grada Toronta, rekao je rano jutros da su brave promenjene preko noći.

Skei je stigao na lokaciju u Bulevaru kraljice Elizabete nešto pre 8 sati ujutro. Ušao je u zgradu kroz zadnja vrata.

Ros je kasnije pojasnio da je Skeli bilo dozvoljeno da uđe u zgradu kako bi uzeo lične stvari iz područja koje nema pristup samom restoranu.

- Nalog za promenu brava i zabranu ulaska trenutno se odnosi samo na restoran (deo za jelo i pripremu hrane u zgradi) - napisao je Ros u tvitu.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, policijski nadzornik Toronta Dom Sinopoli rekao je da su snage spremne da preduzmu dalje mere sprovođenja ukoliko Skeli i njegovo osoblje ponovo pokušaju da prime goste.

- U mogućnosti smo da ga zaustavimo ako pokuša da se otvori sutra ili sutradan. Strategija će se menjati iz dana u dan u zavisnosti od toga sa čime smo suočeni - rekao je Sinopoli.

Pročitajte još:

Tagovi

Komentari (1)

Vojvoda Brane

27.11.2020 07:24

Došlo je vreme da će taj narod morati ubijati policiju da bi se oslobodio terora.Glupavi panduri slepo izvršavaju svako naredjenje nadredjenih.Sve ovo je početak Orvelove 1984.