Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

Ruski predsednik je, govoreći o sve zategnutijoj situaciji u odnosima za zapadom, istakao da su se svi već navikli na praksu uvođenja sankcija, ali da je sada situacija izmakla kontroli, a to su organizovana politička ubistva.

"Možemo misliti šta god o (Viktoru) Janukoviču i (Nikolasu) Maduru, (Aleksandru) Lukašenku, ali praksa organizovanja državnih udara i politička ubistva su nešto što je previše, prešli su sve granice", istakao je ruski predsednik u prilično oštrom tonu.

Istovremeno, svi su navikli na praksu nelegalnih sankcija u ekonomiji. Sada slična praska prerasta u nešto opasnije. Imam u vidu pokušaj da se u Belorusiji organizuje prevrat i ubistvo predsednika zemlje, kazao je on i dodao da Zapad nije razmišljao o Belorusiji i Ukrajini kad su se tamo događali politički prevrati , ali da uvek postoji navika da se u svakoj prilici "hvataju za Rusiju".

"To kao da je neka vrsta sporta", primetio je Putin, a onda je i direktno zapretio: "Organizatori bilo kakvih provokacija protiv Rusije zažaliće kao što nikad nisu."

Prema njegovim rečima, Rusija ima strpljenja i profesionalizma za bilo koje uzvratne mere, upozoravajući sve zemlje da ne prelaze crvene linije u odnosima s Rusijom.

"Ako neko bude podizao visoki i egoistični ton prema Rusiji, ona će imati čime da odgovori", poručio je Putin.

PROČITAJTE JOŠ: