Julija Skripalj
Associated Press
Julija Skripalj

Associated Press

Julija Skripalj, Foto: Associated Press

„Međutim, on nas je pozvao 26. juna, samo ja nisam htela da oglašavam taj događaj“, objasnila je Viktorija Skripalj u razgovoru za RIA Novosti, navodeći da su 20. i 23. juna bili rođendani Sergeja, odnosno Julije Skripalj. Prema njenim rečima, telefonski razgovor sa Sergejom Skripaljom trajao je oko pet minuta.

PROČITAJ JOŠ:

„Svi njegovi pozivi traju najviše pet minuta. Očigledno mu upravo toliko dozvoljavaju da razgovara s nama. Ovoga puta je rekao da ne namerava da se vraća u Rusiju. On je uveren da su ga otrovali Petrov i Boširov“, rekla je Viktorija

Ona je dodala da je porodica začuđena zbog činjenice da Skripalj nije pozvao telefonom na rođendan svoje majke.

„Naravno, očekivali smo ga. Baka je bila veoma nervozna… Naravno da bismo voleli, kad je već počeo da zove, da to bude redovno“, rekla je Viktorija Skripalj.

U engleskom gradu Solsberiju 4. marta prošle godine, prema tvrdnjama britanskih vlasti, bili su otrovani bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija. London tvrdi da je u njihovo trovanje hemijskom supstancom A-234 umešana ruska država, što Moskva kategorički odbacuje.

Britansko tužilaštvo je 5. septembra prošle godine podiglo optužnice protiv dvojice državljana Rusije — Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova po četiri člana, među kojima je pokušaj ubistva Skripalja i njegove kćerke Julije, kao i britanskog policajca Nika Bejlija.

London tvrdi da su Petrov i Boširov saradnici GRU. Osumnjičeni su u intervjuu za RTizjavili da su u Solsberiju boravili kao turisti, da ne znaju ništa o Skripalju i da rade u fitnes industriji.