Sukob u Maliju
Youtube/Printscreen
Sukob u Maliju

Youtube/Printscreen

Sukob u Maliju, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Vlada Malija saopštila je večeras da je najmanje 20 ljudi ubijeno

* To se dogodilo u centralnom delu te zemlje

* Masakr je usledio nakon napada na selo u kojem žive Fulani

Vlasti su saopštile da je vojska pronašla tela pre dva dana u selu Peh. Navedeno je da su neidentifikovani naoružani napadači obučeni kao tradicionalni lovci došli iz obližnjeg sela u Burkini Faso, prenosi AP.

Pročitajte još:

Vojne snage Malija otišle su u selo nakon što su čule za noćni napad, primoravši napadače da napuste ukradenu stoku. Vlada je rekla da traga za napadačima.

Desna ruka Al Bagdadija uhvaćen tamo gde niko nije očekivao! Specijalci izveli munjeviti napad (FOTO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 15.11.2019. 18:55 Nazivali su ga jednim od ključnih ratnih vođa terorističke organizacije Islamska država. Abu Umar al Šišeni, Foto: Youtube/Printscreen * Ukrajinski SBU uhapsio je ozloglašenog teroristi ISIS-a * U pitanju je gruzijski državljanin čečenskog porekla * Zove se Levan Tokosašvili, poznatiji je kao Abu Umar al Šišani Služba za bezbednost Ukrajine (SBU) je saopštila da je u Kijevskoj oblasti uhapšen jedan od ključnih rukovodilaca terorističke organizacije Islamska država - gruzijski državljanin Al Bar Šišani.

Do napada je došlo u trenutku kada se nasilje između stočara Fulana i lovaca Dogona, povećava u borbi za teritoriju i resurse.

Fulani su često na meti zbog navodne povezanosti sa džihadističkim grupama, jer islamske ekstremističke pretnje rastu duž pograničnog regiona Malija i Burkine Faso.

BONUS VIDEO: Prepad na teroriste - vežbe na aerodromu u Batajnici