SAD ZAPALILE BURE BARUTA! Velika operacija američke mornarice u međunarodnim vodama, Vašington je upravo započeo novi rat!

Američko ministarstvo pravosuđa saopštilo je da je zaplenilo oko 1,1 milion barela nafte na četiri plovila koju su Iranci nameravali da isporuče Venecueli.

Irabžnski tanker
Iranski tanker "Fortune", Foto: Tanjug/AP

Četiri tovara iranske nafte namenjene Venecueli nalaze se u rukama američkih vlasti, koje su na taj način prekinule seriju isporuka nafte vladi u Karakasu. Američki zvaničnici tvrde da je ovo najveća zaplena iranske nafte do sada, ali za sada nema reakcije Teherana i Karakasa.

Iran i Venecuela postigli su pre nekoliko meseci sporazum o saradnji, prema kojem je Teheran do sada isporučio vladi Nikolasa Madura nekoliko tankera natovarenih naftom, iako su naftne idustrije obeju zemalja pod sankcijama SAD.

Američka podmornica
Američka podmornica, Foto: U.S. Navy

Iako su Amerikanci najavljivali da tankeri neće prohi do Venecuele, mornarica SAD u prvih nekoliko slucajeva nije reagovala. Ni ovaj put nije jasno ko je i kada presreo tankere, ni gde se brodovi trenutno nalaze.

Vlasnici četiri tankera su se, kako navodi agencija Rojters, složili da nafta iz njihovih brodova bude pretovarena i upuhena u SAD.

Ko bi pobedio u ratu Irana i SAD?

Ukupan broj glasova: 354

  • SAD: 43% (152)
  • Iran: 57% (202)

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi