Austrija
shutterstock
Austrija

shutterstock

Austrija, Foto: shutterstock

Austrijska Vlada završila je kasno večeras konsultacije oko mera protiv širenja korona virusa i donela odluku da se zaključavanje produži do 8. februara. Zaključavanje, koje je trebalo da se okonča 24. januara, biće produženo do 8. februara, što je, kako javlja agencija APA, rezultat večerašnjih razgovora Vlade u Beču i pokrajina.

Posle 8. februara uslediće postepeno "otključavanje", dok će gastronomija, hoteljeri i organizatori manifestacija morati da na takve mere čekaju do kraja februara. Tako će se od 8. februara, ako to bude dozvolila epidemiološka situacija, otvoriti ponovo sve prodavnice, uslužne delatnosti i muzeji.

Međutim, to otvaranje uslediće pod pooštrenim uslovima, kao što su obaveza nošenja maski FFP2 nivoa zaštite i držanje distance koja će biti povećana sa metar na dva metra.

I škole će otvoriti tek od 8. februara vrata za đake, koji će do tada ostati na učenju na daljinu.

Od 8. januara u školu bi trebalo da se vrate đaci u Beču i Donjoj Austriji, kojima se tada završava jednonedeljni semestarski raspust, dok će škole u pokrajinama Forarlberg, Tirol, Burgenland i Koruška nedelju dana kasnije otvoriti svoja vrata.

BONUS VIDEO

*

Pročitajte još: