Džon Bolton
Tanjug/AP
Džon Bolton

Tanjug/AP

Džon Bolton, Foto: Tanjug/AP

"Zabrinuti smo zbog prenosa vojne tehnologije u Kinu. Na primer, vidimo da je kineski lovac pete generacije veoma sličan F-35. Oni su ga, po svoj prilici, prosto ukrali", rekao je pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost novinarima u Ukrajini.

PROČITAJ JOŠ:

Ranije je saopšteno da je Bolton u Kijevu razgovarao sa sekretarom Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandrom Danilukom o podršci evroatlantskim integracijama Ukrajine i načinima da se zaštiti industrija zemlje od "nemoralnog ponašanja Kine", prenosi Sputnjik.

F 35

US Air Force

F 35, Foto: US Air Force

Bolton je doputovao u zvaničnu posetu Kijevu 27. avgusta. Američki zvaničnik je izjavio da se nada produktivnim sastancima sa ukrajinskim zvaničnicima.

Radi se o pljački građana od 688 miliona - to je zastrašujuće!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 28.08.2019. 15:29 - 28.08.2019. 15:49 Stefanović je na konferenciji za medije pričao o velikim hapšenjima na RTS. Nebojša Stefanović, Foto: Alo!/ Rajko Ristić * Za Dragana Đilasa smatram da je vrlo nemoralan čovek jer je dok je obavljao važne državne funkcije postao milijader, uveo rijaliti u Srbiji, sada mu taj isti rijaliti smeta.

Američki list "Vol strit žurnal" je pre toga saopštio da Bolton teži da spreči kinesku kompaniju "Skajrizon erkraft" da kupi više od 50 odsto akcija velikog ukrajinskog preduzeća za avio-proizvodnju "Motor sič".

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Kostadin

29.08.2019 08:27

Nije to ništa. Ako Kina izbaci dolar kao sredstvo plaćanja i opredeli se za drugu valutu SAD padaju za 24 sata.