Vandredno stanje u Francuskoj se produžava do 16. februara

Atal je dodao da je kapacitet hitnih službi popunjen 40 odsto zbog velikog priliva pacijenata obolelih od korona virusa.

Pariz
Foto: AP/Tanjug

U Francuskoj će još nekoliko departmana narednih dana ući u status crvene uzbune zbog pandemije korona virusa, što znači da će u njima morati da se uvede policijski čas, saopštila je danas vlada te zemlje.

Portparol vlade Gabrijel Atal rekao je na konferenciji za novinare da je predlog vlade da se produži vanredno stanje do 16. februara naredne godine.

To bi značilo da vlada zadržava ovlašćenje da produži policijski čas koji je već na snazi u najvećim francuskim gradovima, uključujući u Parizu, objašnjava Rojters.

Od subote, u Parizu i drugim velikim gradovima uveden je policijski čas u trajanju od 21 do šest sati ujutru, koji bi trebalo da traje četiri nedelje, ali bi mogao da bude produžen na šest nedelja.

Atal je dodao da je kapacitet hitnih službi popunjen 40 odsto zbog velikog priliva pacijenata obolelih od korona virusa.

Francuski mediji preneli su da su bolnice u gradovima Klermon i Dižon prešle u režim hitnog stanja, što znači da se odlažu operacije koje nisu povezane sa korona virusom i da se otkazuju odmori zaposlenih.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi