Injekcija vakcina
Shutterstock
Injekcija vakcina

Shutterstock

Injekcija vakcina, Foto: Shutterstock

Nemački Bundestag počeo je savetovanja o zakonskim promenama koje bi uvele obavezu vakcinisanja predškolske i školske dece protiv malih boginja, javljaju nemački mediji.

Vakcinišite decu! Ako odbijete u školi nema šta da tražite, a i selite se iz države

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 06.09.2019. 21:02 Haos u saveznoj državi Njujork Injekcija vakcina, Foto: Shutterstock * Guverner savezne države Njujork postavio ultimatum roditeljima * 26.000 dece mora biti vakcinisano * Ako odbiju zbog verskih i drugih razloga sledi zabrana odlaska u školu i iseljenje iz države Sredinom juna ove godine, guverner savezne države Njujork Endrju Kuomo potpisao je zakon kojim se uklanjaju sva izuzeća od vakcinacije koja nisu uzrokovana medicinskim razlozima.

 

"Moja želja je da nijedno dete više ne oboli od malih boginja i da niko ne umre od posledica te bolesti", rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Tomas Gebard.

On je naveo da bi trebalo da 95 odsto građana bude imuno na male boginje, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Zakonske promene predviđaju da od marta sledeće godine roditelji prilikom upisa dece u škole i vrtiće moraju podneti i dokaz o vakcinisanju deteta protiv malih boginja.

Za nepoštovanje obaveze predviđena je kazna od 2.500 evra.

Jedina parlamentarna stranka koja ne podržava uvođenje obveze vakcinisanja je desno-populistička Alternativa za Nemačku (AfD).

BONUS VIDEO: Vežba Vojske Srbije