Tornado
Printscreen
Tornado, Foto: Printscreen

* Tornado je danas pogodio Luksemburg

* Najmanje 19 ljudi je povređeno, od kojih dve osobe teže 

* Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama

U tornadu su pogođena područja Petingen i Kaerjeng na jugozapadu Luksemburga, gde je oštećeno 100 kuća, izvestili su lokalni mediji, preneo je AP.

Na tom području se nalaze ruševine i oštećeni automobili, a u nevremenu su uništena četiri strujna stuba.

U susednoj Francuskoj tornado je bio manje snažan, ali su lokalni mediji izvestili da je na desetine krovova uništeno i automobila oštećeno u Longviju i Erseranžu.

Na jugu Nemačke, u pokrajini Baden-Virtenberg, od udara groma povređeno je 15 fudbalera.

Grom je udario dok su igrači trenirali u petak uveče u blizini sportskog centra u Rozehfeld-Hajlgencimernu, rekao je portparol policije, prenose nemački mediji.

Sutra će se na Srbiju stuštiti ŽIVI UŽAS!

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. I. DATUM I VREME: 10.08.2019. 07:50 Do utorka sunčano i veoma toplo. Vrućina, Foto: Alo!/Nenad Vujanović * Danas nas očekuje pretežno sunčano i veoma toplo * Vetar slab promenljivog pravca * Najniža temperatura od 16 do 22, a najviša od 34 do 37 stepeni Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature, jer će sve do utorka, 13.

Igrači starosti između 19 i 48 godina zadobili su lakše povrede, a jedna osoba se na kratko onesvestila. Svi su prevezeni u bolnice.

Od posledice oluje srušio se i cirkuski šator u Nekarslumu, a tom je prilikom jedan konj teže povređen, pa je morao da bude uspavan. Oko 15 kamila i konja je pobeglo iz cirkusa, ali su brzo uhvaćeni.

Zbog upozorenja na nevreme, u Britaniji je otkazano više događaja na otvorenom ovog vikenda.

Nestvarne scene snimljene su juče i u Holandiji kada se usred Amsterdama pojavio tornado. Vetar je nosio sve pred sobom, a građani su panično bežali u zaklone.

Meteorolozi i za danas u glavnom gradu Holandije predviđaju jak vetar, a temperature neće prelaziti 22. podeok. Od nedelje novi pad temeprarure, pa će u ponedeljak u Amsterdamu najviša dnevna temperatura iznositi svega 18 stepeni Celzijusovih, a strahuje se da će se ovakve prilike proširiti i na ostatak Evrope!

Bonus video

Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!