ISTRAGA U TOKU Uspavali medveda, pa ispisali natpis po njegovom krznu za koji ćete kada pročitate ostati bez teksta (VIDEO)

Snimak medveda naprskanog sprejom uzbunio stručnjake

Polarni medved
Polarni medved, Foto: Printscreen/YouTube

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama u Rusiji, a koji prikazuje polarnog medveda s oznakom T-34 ispisanom sprejem na njegovom krznu uzbunio je javnost i stručnjake, koji tvrde da ovaj postupak neodgovorne osobe ili više njih može da ometa medveda da se uklopi u okruženje dok lovi.

Pokrenuta je istraga kako bi se ustanovilo gde je sporni video snimljen, prenosi BBC.

Inače, znak T-34 koji je ispisan na leđima medveda odigrao je ključnu ulogu u pobedi sovjetske vojske nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

Snimak je na Fejsbuku objavio Sergej Kavrij, član Svetske organizacije za zaštitu prirode (WWF), koji je rekao da je taj video podeljen u WhatsApp grupi iz regiona Čukotka i da naučnici koji prate prirodu nikad ne bi obeležili medveda na takav način.

"Ne znam detalje iz kog regiona, okruga ili okoline je snimljen ovaj snimak. Ako se radi o i vojnoj temi, to je neka vrsta perverznog nepoštovanja istorije", rekao je Kavrij.

Naučnici sa Instutita za biološke probleme tvrde da je medved verovatno bio uspavan pre nego je išaran, na šta ukazuje to što su slova iste veličine, kao i da će biti potrebno nekoliko nedelja pre nego što se boja ispere sa krzna.

Ruski mediji spekulišu da je ovaj slučaj povezan sa ljutnjom stanovništva regije Nova zemlja gde su se medvedi ranije pojavljivali i ulazili u objekte.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi