Bunker
screenshoot/Youtube
Bunker

screenshoot/Youtube

Bunker, Foto: screenshoot/Youtube

Na društvenim mrežama pojavili su se video-snimci mesta u kome se skrivao lider takozvane Islamske države Abu Bakr el Bagdadi, tokom specijalne operacije američkih snaga na severozapadu Sirije.

Tajna operacija započela je oko 17 sati u subotu uveče preletom osam helikoptera, u kojima su se nalazili timovi elitnih američkih trupa, iznad vrlo opasne teritorije.

PROČITAJ JOŠ:

Na video-snimku vide se ruševine bunkera, ostaci odeće, dušeci. El Bagdadi je ubijen juče, a američki predsednik Donald Tramp izjavio je nakon toga da je Bagdadi aktivirao eksploziv koji se nalazio u prsluku koji je nosio, kao i da se posle eksplozije zid srušio na njega.

U misiju su bili uključeni i brojni drugi američki avioni i brodovi, od kojih su neki bili na raznim lokacijama u Iraku.

Tokom leta, na helikoptere su pucali lokalni militanti, ali su vojne trupe uzvratile vatru i tako otklonile pretnju, prenosi Avaz.ba.

Nakon što su stigle na odredište, trupe su probile odbrambeni zid kako bi izbegle mine i druge zamke na okolnom području. Tada su se suočile s borcima Islamske države.

Kamere su u nedelju zabeležile mesto gde su trajale borbe.

BONUS VIDEO: