Zemljotres u Meksiko Sitiju
Tanjug/AP 19-09-2017
Meksiko, Foto: Tanjug/AP 19-09-2017

- Vojnici Meksika nedavno su uperili puške na vojnike Nacionalne garde, verovatno u okviru diverzione taktike koju koriste za krijumčare droga na granici. Bolje bi bilo da se to više ne ponovi! Mi sada šaljemo naoružane vojnike na granicu - poručio je Tramp i dodao da "Meksiko ne čini ni približno dovoljno na hvatanju i vraćanju" migranata.

PROČITAJ JOŠ:

Šef Bele kuće je u drugom tvitu naveo da je "veoma veliki karavan sa više od 20.000 ljudi krenuo na put kroz Meksiko".

- Meksiko mu je smanjio brojnost, ali i dalje pristiže. Meksiko mora da uhvati preostale ili ćemo biti primorani da zatvorimo deo granice i pozovemo vojsku. Kojoti i karteli imaju oružje! - napisao je Tramp, koristeći nadimak po kojem su poznati krijumčari ljudi.

Američki mediji su proteklog vikenda objavili, pozivajući se na neimenovane zvaničnike Ministarstva odbrane SAD, da su početkom aprila meksičke trupe ispitivale dvojicu američkih vojnika zatečenih u obavljanju operacije nadgledanja na američkoj strani granice.

PREPORUČUJEMO:

Prilikom incidenta meksički vojnici su od jednog od pripadnika Nacionalne garde SAD oduzeli pištolj i stavili ga u američko vozilo koje nije imalo vojne oznake.

Incident se desio južno od granične ograde koju je postavila američka strana, ali na području severno od reke Rio Grande koja služi kao granica, Situacija se smirila jer je jedan od američkih vojnika govorio španski i uspeo da se razjasni sa meksičkim vojnicima.