Papa
EPA
Papa

EPA

Papa, Foto: EPA

 

Ruski predsednik Vladimir Putin susreo se danas sa papom Franjom, dan pre nego što katolički lideri iz Ukrajine treba da dođu u Vatikan kako bi razgovarali o krizi u svojoj zemlji i usred nagađanja da bi njegova poseta mogla biti uvod u prvu posetu pape Rusiji, javio je Rojters.

Putin, koji je već dva puta ranije susreo sa papom Franjom, stigao je u Vatikan na pocetku 10-časovne posete Italiji tokom koje će razgovorati i sa italijanskim premijerom Đuzepeom Konteom.

Vladimir Putin

Tanjug/AP

 

Njegova crna limuzina došla je u Vatikan sa više od 50 minuta zakašnjenja.

Rojters podseća da je Putin zakasnio 50 minuta i na svoj prvi sastanak sa Papom Franjom 2013. godine, a više od sat vremena na njihov drugi susret 2015. godine.

Vladimir Putin

Tanjug/AP

 

Ukrajina, koja ostaje teško pitanje u odnosima između Vatikana i Rusije, trebalo bi da bude glavna tema razgovora u zvaničnoj papskoj biblioteci u vatikanskoj Apostolskoj palati.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kada su se poslednji put sastali 2015. godine, papa je pozvao Putina da učini "iskren i veliki napor" za postizanje mira u Ukrajini i pomogne u okončanju sukoba između ukrajinskih vladinih snaga i proruskih pobunjenika na istoku.

Posle susreta sa papom Putin će se sastati sa predsednikom Italije Serđom Matarelom, a nakon večere koja će biti priređena u njegovu čast ruski predsednik će se vratiti u Moskvu.