sahrana, šok, plač, tuga
Shutterstock
Alan je hitno primljen u bolnicu - Ilustracija, Foto: Alo!/Dejan Briza

Ejmi (33) je samo nekoliko sedmica nakon venčanja ostala bez svog supruga Alana Simsa (31), koji je iznenada preminuo zbog, kako će se kasnije ispostaviti, zloćudnog raka pluća.

Nakon prelepog venčanja 20. maja, ovaj par iz Velike Britanije otputovao je na medeni mesec na Zelenortska Ostrva. Ni sam Alan nije znao da se više nikad neće vratiti kući, nije ni slutio da je bolestan!

Prva dva dana medenog meseca istraživali su okolna ostrva i uživali u svojoj sreći. Trećeg dana, Alan (31) se počeo da se žali da je jako umoran i da treba malo da odspava pre večere.

Obdukcija otkrila pravi uzrok smrti

Alanu je, kada je imao 19 godina, dijagnostikovan benigni tumor na mozgu, sa kojim je normalno živeo. Obdukcijom je ustanovljeno da je uzrok smrti karcinom pluća, a ćelije raka pronađene su i u jetri.

- Ne mogu da shvatim kako je to moguće. Samo 12 sati pre smrti osećao se dobro i zdravo. Nije imao nikakve simptome raka. Bilo je strašno - rekla je Ejmi.

- Za večerom je bio vrlo tih, što je za njega dosta neuobičajeno...Samo je hteo što pre da se vrati natrag u krevet - rekla je Ejmi za britanske medije.

Oko ponoći, probudila ga je nepodnošljiva mučnina i bolovi u stomaku , pa je Ejmi nazvala medicinsku sestru. Prvo su pomislili da je reč o trovanju hranom. Dala mu je lekove protiv mučnine i protiv bolova i rekla mu da dođe u kliniku u 8.00 ujutro na dalje pretrage.

Bilo mu je veoma loše. Čim je stigao u kliniku, lekari su počeli da se bore za njegov život.

- Stajala sam pokraj njega, pričala mu. Bio je jako tih. Pokušala sam da ga utešim, govorila sam mu da će sve biti uredu. Masirala sam mu čelo, ništa drugo nisam mogla da uradim - priseća se Ejmi i dodaje da je Alanovo stanje iz minuta u minut bilo sve gore.

U jednom trenutku prestao je da daje znake života. Lekari su odmah izveli Ejmi iz bolničke sobe i otpočeli reanimaciju.

- Nije mi bilo jasno što se događa. Nazvala sam mamu i rasplakala se. Rekla sam joj da smo Alan i ja došli u bolnicu zbog pokvarenog stomaka, ali da mi se čini da sada umire. Ni njoj nije bilo jasno šta se događa - ispričala je neutešna Ejmi koja je sve vreme sedela u hodniku i čekala da joj neko od lekara priđe.

- Nakon sat vremena došli su po mene. Pitala sam je li on OK, je li mu stanje sada stabilno, a oni su me uveli u sobu. U tom trenutku, znala sam da je umro. Rekli su mi da su učinili sve što su mogli. Jedino mi nije bilo jasno kako je moguće da smo došli zbog bolova u stomaku i proliva, a par sati kasnije već je bio mrtav - kaže neutešna udovica.