Ubistvo u Britaniji, Boris Džonson
screenshoot/Facebook
Ubistvo u Britaniji, Boris Džonson

screenshoot/Facebook

Ubistvo u Britaniji, Boris Džonson, Foto: screenshoot/Facebook

Džon Zurik (67) navodno je upucao suprugu Debi (56), nakon što je otkrio da ima novog dečka. Potom je okrenuo sačmaricu ka sebi, rekli su juče prijatelji.

Dotori su pozvani u vikendicu, na porodičnom imanju premera u subotu posle podne, ali nisu uspeli da spasu gospođu Zurik.
Njen suprug je prevezen u bolnicu, gde je u kritičnom, ali stabilnom stanju. Par, koji je bio u braku 30 godina, uzgajao je i trenirao pse.

Zuriks je kupio nekretninu u kojoj je premijer proveo deo detinjstva, od oca Džonsona Stenlija za 440.000 funti 2013. godine.
Stanli Džonson poseduje susednu seosku kuću iz 14. veka sa suprugom Dženifer. Treća kuća na imanju je u vlasništvu premijerove sestre Rejčel.

Postoji i niz štala, koji su pretvoreni u objekte, čiji su vlasnici Boris i njegov brat Lav.

Ubistvo u Britaniji, Boris Džonson

screenshoot/Facebook

Ubistvo u Britaniji, Boris Džonson, Foto: screenshoot/Facebook

Zurici su bili redovni igrači i bili su ključne figure u Španijelskom društvu Vorking Klamber, čiji je princeza Ana predsednica.

Na veb stranici društva, Zurik opisuje kako je trenirao Aninog psa Sparklija, ali je dobio ukor od princeze kada pas nije uspeo da aportira fazana.

Stenli Džonson je sinoć rekao: "I ja i moja cela porodica smo šokirani, zapanjeni i tužni zbog ovog tragičnog incidenta.
„Izuzetno žalimo zbog smrti gospođe Zurik. Bila je komšinica i bila je mnogo voljena.

„Bila je počasna sekretarica Španijelskog društva Vorking Klumber i veoma smo je voleli zbog svog posla koji je obavljala u društvu i u Ekmoru i šire.“ Odbio je da kaže da li je njegova porodica uzimala pse od Zurika.

Prijatelji bračnog para rekli su da je gospođa Zurik bila "iznervirana" suprugom i preselila se u kuću prijatelja u Irskoj "da bi se izvukla od svega".

Zurik se nadao pomirenju i bio je duboko uznemiren kada je otkrio da njegova supruga ima novog dečka.

Veruje se da je gospođa Zurik, za koju se kaže da se lečila od raka, upucana kada se u subotu vratila u vikendicu sa prijateljicom kako bi sredila imanje i brinula se o poslu uzgoja pasa.