KONAČNO OTKRIVENA SLABA TAČKA SEVERNE KOREJE Ukoliko unište OVO mesto, tok istorije biće promenjen!

Analitičar otkrio veliku manu severnokorejske odbrane

Kim Džong Un, Foto: EPA

 

Satelitski snimci su otkrili da Severna Koreja ima podzemne pomorske baze, ali i da njihov odbrambeni sistem ima veliku manu.

Analitičar Džejkob Bogl analizirao je snimke i utvrdio da Pjongjang poseduje podzemne objekte u kojima se remontuju ili dopunjavaju gorivom ratni brodovi, ali se i lansiraju rakete. Naravno, sve se odigrava u tajnosti i pod velikim bezbednosnim merama.

Baze, od kojih se jedna nalazi na kilometar od privatne Kim Džong-unove rezidencije, takođe služe i kao skrovište od neprijatelja.

Međutim, Bogl tvrdi da baze kriju i jednu veliku manu.

– Kim Džong-un je uložio velike sume novca kako bi modernizovao ovakve objekte, a širom zemlje se može videti koliko je napredovao mornarički sektor. Međutim, nisu mnogo razmišljali o ulazima u baze. Ukoliko njih uništite, uništeno je i sve što se nalazi unutra – ističe analitičar.

Kako navodi, značaj ovih baza je ogroman ukoliko dođe do ratnog sukoba jer Severna Koreja planira da razvije podmornice koje mogu da lansiraju nuklearne projektile.

 

– Za razliku od SAD ili Velike Britanije koje imaju svega nekoliko baza za podmornice, od toga nijednu podzemnu, činjenica da ih Severna Koreja ima toliko menja situaciju kada je reč o kontranapadima. Morali biste istovremeno da napadnete sve ove baze kako biste ih pouzdano izbacili iz upotrebe. Osim toga, Severna Koreja planira da izgradi i flotu podmornica sa nuklearnim oružjem – rekao je.

 

Za sada se ne zna tačna veličina tunela koji vode do tajnih baza, ali se čini da pojedini imaju po dve pristupne tačke.

Pretpostavlja se da postoji još jedna baza u Čanjonu, nadomak granice sa Južnom Korejom koja bi ponovo mogla da bude operativna.

Prethodno je zatvorena tokom zajedničkih operacija Severa i Juga, ali kako su dve zemlje ponovo pokvarile svoje odnose, sumnja se da će Kim Džong-un ponovo da je vrati u život.

Ove nedelje je Severna Koreja raznela i uništila međukorejsku kancelariju za vezu u svom pograničnom gradu Kaesongu.

Napetosti između dve države raste otkad su južnokorejski aktivisti i dezerteri iz Severne Koreje navodno poslali oko 50.000 letaka u komunističku državu kojima kritikuju vođu Kim Džong-una i kršenje ljudskih prava u toj izolovanoj komunističkoj zemlji.

 

BONUS VIDEO: Ko može da stvori nova radna mesta u Srbiji?

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi