MMF
EPA/SHAWN THEW
MMF

EPA/SHAWN THEW

MMF, Foto: EPA/SHAWN THEW

MMF je saopštio u sredu da je Izvršni odbor od 24 clana preporučio da ovu promenu odobri Bord guvernera Fonda, koji čine predstavnici iz svih 189 zemalja članica. Na taj način bi se pravila MMF uskladila sa propisima Svetske banke koja nema starosnu granicu za direktorske pozicije, navodi britanska agencija.

PROČITAJ JOŠ:

Aktuelna pravila MMF-a nalažu da izvršni direktori budu mlađi od 65 godina kada preuzimaju dužnost i da na toj funkciji ne mogu da budu posle 70. rođendana.

Georgieva, koja je uzela odsustvo kao glavni izvršni direktor Svetske banke, napunila je prošle nedelje 66 godina. NJu su za funkciju generalnog direktora MMF nominovale zemlje Evropske unije početkom avgusta, kao kompromisnog kandidata, nakon sukobljenih mišljenja oko drugih kandidata i više krugova glasanja.

MMF

EPA/SHAWN THEW

MMF, Foto: EPA/GIAN EHRENZELLER

Velika Britanija se uzdržala od nominovanja svog kandidata, a neki mediji su izvestili da premijer Boris DŽonson traži američku podršku da na čelo MMF-a dođe bivši britanski ministar financija DŽordž Ozborn.

Od osnivanja MMF-a 1945. godine, tom institucijom upravljanju Evropljani. Odlazeća direktorka MMF-a Kristin Lagard, bivša francuska ministarka finansija, preuzeće dužnost predsednice Evropske centralne banke u novembru.

Muškarac ubijen ispred restorana, policija blokirala grad!

AUTOR: Indeksonline/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 21.08.2019. 23:56 - 22.08.2019. 00:35 K.B. ubijen je iz vatrenog oružja u restoranu "Dar" u ulici Save Kovačevića u Novom Pazaru. Policija, Foto: Alo!/Dejan Briza * Muškarac ubijen ispred restorana u Novom Pazaru * Ekipa Hitna pomoći koja je stigla na lice mesta mogla je samo da konstatuje smrt * Prema još nepotvrđenim informacijama osumnjičeni B.B.

Za sada nije nominovan ni jedan protivkandidat Kristalini Georgievoj, iz Bugarske, koja se od januara 2017. nalazi na funkciji broj 2. u Svetskoj banci, a pre toga je bila na visokoj poziciji komesara Evropske komisije. Rok zanominovanje kandidata za šefa MMF-a ističe 6. septembra.

BONUS VIDEO: