Nacističko oružje i obeležje
printskrin

Policija je saopštila da je ovo otkriće rezultat prethodne istrage o Italijanima koji su učestvovali u ratu u istočnoj Ukrajini, prenosi AP.

Pronađena vazduh-vazduh tipa Matra Super 530 F, francuske proizvodnje koja, kako se čini, bila korišćena u katarskoj vojsci. Naknadnim proverama utvrđeno je da je oružje u dobrom i funkcionalnom stanju ali bez eksplozivnog punjenja, prenosi Rojters.

Osumnjičeni su pokušavali da prodaju raketu u kontaktima preko aplikacije Vacap, navela je policija.

 

 

Osim toga, pronađeno je 26 pušaka, 20 bajoneta, 306 delova oružja uključujući prigušivače, kao i više od 800 metaka različitog kalibra. Oružje je poreklom iz Austrije, Nemačke i SAD.

U saopštenju objavljenom u poneđeljak, policija u Torinu izjavila je da se jedan od uhapšenih muškaraca 2001. godine bezuspešno kandidovao za Senat kao kandidat neofašističke stranke "Forca Nuova". 

U njegovoj kući u Galarateu, policija je pronašla gotovo 30 lovačkih pušaka, pištolja i bajoneta, kao i municiju i stare nacističke plakete sa svastikom. Dva druga muškarca uhapšena su nakon što je policija pronašla raketu proizvedenu u Francuskoj u hangaru na aerodromu koju su, kako se veruje, pokušavali da prodaju, prenosi agencija.

PROČITAJTE JOŠ: