Hapšenje Lise Snajder
Youtube/Printscreen
Hapšenje Lise Snajder

Youtube/Printscreen

Hapšenje Lise Snajder, Foto: Youtube/Printscreen

Majku je policija dvaput ispitala i ona je rekla da je sin, koji je bio gojazan, u školi "trpeo nasilničko ponašanje i da je želeo da umre".

- To je strašan i tragičan događaj - rekao je Džon Adams, tužitelj okruga Berks, na konferenciji za novinare u ponedeljak nakon hapšenja majke Lise Snajder.

Majka privedena posle dva meseca

Majka, koja je sama podizala dvoje dece, privedena je posle više od dva meseca pošto su deca pronađena obešena u mestu Albani Taunnšip, stotinak kilometara severno od Filadelfije.

Majka je 23. septembra pozvala pomoć tvrdeći da je u podrumu pronašla obešenu decu. Spasioci su pronašli starijeg Konera i mlađu sestru Brinli obešene te su bezuspešno pokušali da ih reanimiraju.

Majka je pretraživala kako se ubija vešanjem na internetu

No njeno svedočenje je odmah izazvalo niz pitanja jer se osmogodišnjaci u principu ne ubijaju, a Koner je imao i lakšu telesnu manu zbog koje bi vrlo teško sam uspeo da se obesi.

Serija razgovora s bližnjima i sa školom nije pokazala da je dete bilo žrtva vršnjačkog nasilja. Računari i mobilni telefoni majke pokazali su da je pretraživala na internetu kako se ubija vešanjem i gušenjem ugljen-monoksidom.

Majka se nalazi u pritvoru

Jedan svedok je kazao da je ona "pokazivala znakove depresije i nije se brinula za decu".

Lisi Snajder određen je pritvor i ne može izaći uz kauciju.

Pred sud bi trebala da izađe 12. februara, a tužitelj je rekao da još ne zna hoće li tražiti smrtnu kaznu.