Donald Tramp
EPA/Shawn Thew

 

Donald Tramp

EPA/Shawn Thew

Donald Tramp, Foto: EPA/Shawn Thew

 

Kineskinja koja je prošla sve kontrolne punktove u letovalištu predsednika SAD Donalda Trampa na Floridi noseći USB sa, kako se tvrdi, štetnim softverom, uhapšena je jer je ušla na zaštićeni posed i dala lažne izjave službenicima.

U prijavi protiv nje koju je sudu podnela Tajna služba, zadužena za bezbednost predsednika SAD, navodi se da je kritičnog dana, oko podneva, Kineskinja, identifikovana kao Jujing Zang, prišla agentu ove službe tražeći da uđe u ekskluzivni klub.

Ona je tom prilikom pokazala dva pasoša i rekla da želi da ode na bazen unutar letovališta. Međutim, agenti Tajne služne nisu našli njeno ime na spisku onih koji mogu ući.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Upravnik kluba je rekao da postoji muškarac Zang koji jeste član. Iako Jujing nije jasno odgovorila da li je u pitanju njen otac, zaposleni u klubu su je pustili unutra pretpostavljajujući da su oni u rodbinskoj vezi.

Ipak, osoblje je postalo sumnjičavo jer ona nije baš jasno mogla da se izjasni zbog čega je u klubu. Tvrdila je da je došla na skup koji organizuje jedno kinesko-američko odruženje, ali takav događaj nije zakazan.

Na kraju, recepcionar je pozvao agente Tajne službe koji su ispitali Kineskinju. Oni su tom prilikom utvrdili da ona nema isprave na osnovu kojih bi mogla da ima pristup letovalištu koje koristi i predsednik SAD.

Nakon što su je priveli, kod nje su pronađena četiri mobilna telefona, laptop, eksterni hard disk i USB. Prvim pretraživanjem USB-a je utvrđeno da se na njemu nalazi štetni softver, navodi se u prijavi koju je podnela Tajna služba.

Branilac optužene Kineskinje je izjavio da se ona u dosadašnjem toku sudskog postupka brani ćutanjem.