Vladimir Putin, Dmitrij Peskov
AP/Alexei Nikolsky
Vladimir Putin, Dmitrij Peskov

AP/Alexei Nikolsky

Vladimir Putin, Foto: AP/Alexei Nikolsky

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je kupovina ruskih odbrambenih raketnih sistema S-400 završen posao, kao i da će Ankara pre ili kasnije uspeti da se domogne američkih borbenih aviona F35, za koje SAD tvrde da nisu kompatibilni sa ruskim raketnim postrojenjima

Kako je preneo Rojters, Erdogan je rekao i da će Ankara zajedno sa Moskvom proizvoditi odbrambene sisteme S-500.

ŠTRAHE PRED AMBISOM! Tajni snimci otkrili aferu, uhvaćen sa ćerkom milijardera na Ibici, izgubiće SVE!

SAD su u više navrata upozoravale Tursku da je njena planirana kupovina sistema S-400 "vrlo problematična" i da bi zbog nekompatibilnosti ruskih raketnih sistema sa avionima F35 mogla da ugrozi partnerstvo Ankare u programu proizvodnje i isporuke F35, američkog "Lokid Martina".

VLADAR IZ SENKE DOVEO TRAMPA NA ČELO SAD, A SADA OTKRIO BUDUĆNOST EVROPE Upozorio Srbiju na ono što nas čeka posle izbora u EU: Brisel će biti novi Staljingrad!

Erdogan je, međutim, u televizijskom obraćanju rekao da je Turska obavila tehničke prepravke i da prepreka nekompatibilnosti S-400 i aviona F35 ne postoji.

"Pre ili kasnije ćemo dobiti F35. Nema opcije da nam ih (Amerikanci) ne isporuče", rekao je Erdogan.

NEĆETE VEROVATI KAKVE UVRNUTE ZAHTEVE IMAJU Stjuardesa otkrila mračne tajne bogataša: "Tri puta u karijeri imala sam u avionu mrtvaca"