Kurdi
Printscreen/Youtube
Kurdi

Printscreen/Youtube

Kurdi, Foto: Printscreen/Youtube

* Turske snage su 9. oktobra otpočele novu vojnu operaciju, treću po redu od početka sirijskog sukoba 

* Vojna operacija je usmerena na proces čišćenja kurdskih "terorista" 

* Sirijska i ruska vojska su krenule s namerom da zaštite Kurde i oslobode ostale delove Sirije

Kurdske Sirijske demokratske snage (SDF) navodno su ove sedmice blokirale Sirijsku arapsku armiju (SAA) i rusku vojsku da uđu u grad Raka na severu Sirije. U četvrtak, 17. oktobra, ruske i sirijske oružane snage pokušale su da uđu u grad Raku, nakon dolaska iz Al-Tabke iz pravca zapada.

Međutim, navodno su ih zaustavile Sirijske demokratske snage (SDF) pre nego što su zaista mogle stići do gradskih kapija, javila je u četvrtak novinska agencija Anna.

Pročitajte još:

- Prema njihovim izjavama, sirijska vojska trebalo bi da stane na put turskoj vojsci dok sprovodi operaciju "Izvor mira" izvestila je Anna News.

Anna News je dodala da su Sirijske demokratske snage javile sirijskoj vojsci da nemaju ovlašćenja za ulazak u područja sa kurdskim stanovništvom i umesto toga bi trebalo da se fokusiraju na odbranu od Turske.

Zlo je na slobodi, sada će ubijati i klati sve redom!

AUTOR: Alo/Agencije/V.M. DATUM I VREME: 17.10.2019. 15:52 Sprema se pakao. Sirija, Foto: Tanjug/AP * Turska vojska je 9. oktobra pokrenula operaciju "Izvor mira" * Cilj nove agresije na Siriju je uništenje kurdskog faktora na severu zemlje * Usput, turske snage pomažu džihadistima ISIS-a na razne moguće načine, a ovaj je jedan od njih Islamska država je saopštila da je "oslobodila" žene zatočene u kampu kurdskih snaga na severu Sirije, preneo je kanal Telegram blizak džihadistima.

U sredu je izvor sirijske vojske rekao Al-Masdaru da se vojska priprema za ulazak u Raku; međutim, vreme i datum njihovog ulaska nisu navedeni.

BONUS VIDEO: Protest u Barseloni